Mulți dintre voi, cei care dețineți un business online, ați observat că pentru a crește afacerea, sunt necesare investiții în publicitate. Unii merg pe SEO, alții merg pe Facebook ADS sau chiar Google Adwords. Unele canale de publicitate dau roade în anumite domenii, altele nu, fiecare antreprenor, fiecare patron, fiecare administrator de afacere online trebuie să le încerce pe toate, să vadă care canal i se potrivește cel mai bine.
În ultima vreme au mai apărut două trenduri destul de interesante, două canale noi care pot fi exploatate de anumite business-uri la maxim. Este vorba despre YouTube (promovarea în cadrul clipurilor, nu prin reclame AdSense), și Instagram. Dacă prin reclamele inserate în clipurile publicitare se înțelege clar scopul și se vede clar rezultatul, pe Instagram ar fi de discutat câteva aspecte pentru că este un canal mediatic oarecum nou pentru noi românii și oarecum mult mai exclusivist față de Facebook sau YouTube.
Cine are cont pe Facebook mai mult ca sigur are și cont pe YouTube sau invers, însă cine are cont pe Facebook nu prea are și pe Instagram.
Putem răspunde foarte simplu la întrebarea din titlu, dacă merită sau nu investiția în promovare pe Instagram. Instagram este o rețea de socializare bazată pe fotografie și creativitate. În România, Facebook încep să aibă și persoanele de vârsta a 3-a, în timp ce Instagram rămâne o rețea care poate fi considerată probabil în proporție de peste 90% doar a tinerilor.
Folosind această caracterizare, este foarte simplă să ne dăm seama dacă merită sau nu investiția în promovare pe această rețea de socializare. Companiile care vând produse și/sau servicii care se adresează în special tinerilor vor avea mare succes pe această platformă care începe să devină din ce în ce mai populară și în România. Desigur, nu este o regulă scrisă. Puteți încerca totuși Instagram ca unealtă de promovare indiferent de profil, cu condiția să apelați la niște specialiști, la niște oameni care să știe exact ce-i de făcut astfel încât să existe rezultate foarte bune.
Știu că în România oamenii au o problemă în a plăti alți oameni pentru am obține un serviciu de calitate superioară, însă cei care pot să depășească această mentalitate vor avea de câștigat.