Home Tehnologie Aeronava Virgin Galactic ajunge pentru prima dată în cosmos cu echipaj uman...

Aeronava Virgin Galactic ajunge pentru prima dată în cosmos cu echipaj uman la bord

581
0
Virgin Galactic

Compania de turism spațial Virgin Galactic a trimis aeronava în cosmos pentru a doua oară, cu trei persoane la bord. Unul dintre pasageri a fost primul pasager de test al Virgin Galactic Beth Moses, care este și instructor de astronauți la Virgin Galactic. Ea a decolat în acest al doilea zbor de teste alături de doi piloți.

Naveta Virgin Galactic se numește VSS Unity și este proiectată să ducă pasageri la marginea atmosferei pământului unde pot să experimenteze imponderabilitatea pentru câteva minute. Dar până la finele anului trecut, vehiculului nu reușise să iasă din atmosferă.

Lucrurile s-au schimbat în decembrie când Virgin Galactic a făcut istorie trimițând naveta VSS Unity la altitudinea de 82.7 kilometri, o zonă considerată de mulți „începutul cosmosului”. În urma acelui zbor, cei doi piloți de teste au primit calificarea de astronaut din partea Federal Aviation Administration.

Astăzi, compania a demonstrat faptul că poate repeta acel eveniment. VSS Unity s-a ridicat inițial la altitudinea de 13 kilometri din baza de la Mojave, California cu ajutorul rachetei WhiteKnight Two, unde a fost lăsată liberă. Cei doi piloți ai acestui zbor au fost  Dave Mackay și Mike “Sooch” Masucci. Cei doi au aprins motoarele navetei și au urcat la altitudinea de 89.9 km, cea mai mare altitudine la care a urcat vreodată un vehicul. Ca viteză, de-a lungul ascensiunii, VSS Unity a atins de 3 ori viteza sunetului.

A fost pentru prima dată când VSS Unity a decolat cu 3 oameni la bord, în loc de doar doi. Moses a călătorit în cabina navetei și a ieșit din scaun, pentru a înțelege mai bine cum se vor simți viitorii clienți ai companiei.

Previous articleSonda New Horizons trimite cele mai clare poze cu „aluna cosmică”
Next articlePanourile fotovoltaice – soluția viitorului pentru alimentarea cu energie electrică
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here