Home International India construiește un oraș de la zero

India construiește un oraș de la zero

676
0

India construiește un nou oraș cu scopul de a permite investitorilor să-și facă prezența în economia țării. Se întâmplă pe o suprafață de 886 acri în Gujarat, unde o serie de clădiri au apărut deja. Se speră că acest loc va ajunge un fel de Singapore, Dubai sau Hong Kong. Numele orașului este unul destul de interesant: Gujarat International Finance-Tec City sau prescurtat GIFT City.

„În afară de faptul că nu suntem în Singapore și că GIFT City nu este Singapore, gândindu-ne din perspectivă de business, cred că avem aici toate cele necesare” spune Ajay Pandey, CEO al orașului. Două burse au fost stabilite aici anul trecut și cu ajutorul statului, tranzacțiile sunt scutite de taxe.

„Eventual, GIFT City ar trebui să devină un vehicul sau un loc pentru oamenii din India care să se comporte precum Hong Kong s-a comportat pentru China în ultimii 30-40 de ani.” spune Ashishkumar Chauhan, CEO al Bombay Stock Exchange.

„Credem că India INX va opăeri o platformă pentrui companii și investitori din întreaga lume să se întâlnească, să facă business și să investească în creșterea economică a Indiei” continuă acesta. Investitorii sunt pe frecvență. În momentul în care bursa a luat startul, în urmă cu 15 luni, se tranzacționau zilnic bunuri în valoare de 1 milion de dolari. Luni, valoarea bunurilor tranzacționate a depășit pentru prima dată 500 de milioane de dolari.

„În momentul în care atingi cifra de 500 de milioane de dolari, nume mari din lumea business precum JP Morgan, Morgan Stanley și alții, încep să intre și ei în joc. Lucrurile încep să se miște”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here