Home Diverse Despre online și reduceri

Despre online și reduceri

854
0
reduceri

În ultimii ani, în România, o mare parte din ideea de comerț online s-a transformat într-o păcăleală totală, pornind de la clasicele reduceri de Crăciun care nu sunt niciodată reduceri pe bune, și terminând cu păcăleala generală numită Black Friday, sărbătoare împrumutată de la americani, însă acaparată total de mentalitatea hoțească românească.

De Black Friday ai toate șansele să cumperi produse „la ofertă” mai scumpe ca înainte de Black Friday dacă nu ești atent. O parte dintre magazinele online au observat că românii sunt sensibili la cuvinte precum „reducere”, „ofertă”, „promoție” și au decis să pună la cale fel de fel de păcăleli astfel încât să-i convingă să cumpere.

Din multe puncte de vedere, acest tip de comerț, într-o țară normală, ar intra sub incidența legii penale, probabil la categoria înșelăciune. Ca să nu îți iei țeapă de Black Friday de exemplu, trebuie să urmărești anumite produse care te interesează tot anul, începând cu luna ianuarie.

Trebuie să fii permanent conștient de prețul lui de peste an ca să-ți dai seama dacă ofertele de Black Friday sunt pe bune sau sunt doar niște țepe. Păi nu am avut noi imagini cu scaune care în mod normal costau 55 de lei, la ofertă de Black Friday cu 74 de lei?

Cred că momentan, singura variantă prin care stai departe de țeapă și beneficiezi cu adevărat de anumite oferte, este prin intermediul unor vouchere de reduceri.

Majoritatea business-urilor care se promovează prin intermediul voucherelor nu au niciodată de gând să păcălească clienții, din contră, doresc să-i atragă, să-i convingă să le calce măcar o dată pragul în speranța că prin intermediul serviciilor prestate de calitate superioară, ori produselor de calitate superioară vândute, îi vor convinge să se reîntoarcă.

Acesta este un mod foarte bun de a-ți promova afacerea așa că dacă vreodată veți primi un voucher cu reducere semnificativă pentru anumite produse sau servicii, fiți siguri că-n spate nu se află o păcăleală de zile mari.

Cam aceasta este realitatea din spatele reducerilor online cel puțin în România. Mare atenție ce și de unde cumpărați dacă nu ați reușit să urmăriți de-a lungul anului prețurile.

Previous articleSchimbările climatice sunt cel mai mare pericol al mediului business
Next articleCârnamobilul care traversează Statele Unite
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here