Home International Uber folosește bărci pentru a face față traficului infernal din Mumbai

Uber folosește bărci pentru a face față traficului infernal din Mumbai

607
0

Uber oferă o alternativă unică celor care doresc să răzbească prin Mumbai, unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume. Compania renumită pentru serviciile de car-sharing a lansat și serviciul Uber Boat în capitala financiară a Indiei, duminică. Clienții Uber pot acum să cheme și bărci să-i ducă spre trei mari destinații din oraș care au acces la apă. O călătorie pornește de la 80 de dolari  pentru o barcă de 6-8 locuri și poate ajunge la 132 de dolari pentru vasele mai mari care depășesc 10 locuri. Compania acceptă rezervarea întregii bărci, nu doar a locurilor individuale.

„Viziunea Uber este aceea de a crea o platformă care să ajute cât mai bine utilizatorii și orașele în care operăm. Cu Uber Boat, vom bifa pe lista de servicii opțiunea de exploatare a apelor din oraș, le vom transforma și pe acestea în căi de transport” spune  Prabhjeet Singh, șeful companiei din India.

Mumbai este primul oraș din India care primește acest serviciu de închiriat bărci. El mai există în țări precum Croația sau Turcia iar compania a mai oferit acest serviciu temporar în orașe precum Baltimore, Boston, Cairo, Kiev și la Cannes în timpul festivalului de film. Programul Uber Boat a fost lansat în Mumbai săptămâna trecută și va fi dezvoltat în săptămânile următoare.

Orașele din India sunt cele mai congestionate din lume, un raport al Boston Consulting Group apărut anul trecut estimează că Mumbai, New Delhi, Bangalore și Kolkata pierd anual peste 22 de miliarde de dolari din cauza ambuteiajelor din trafic. În aceste orașe, orice cursă durează cu 1.5 ore mai mult decât normal. Gigantul din Silicon Valley nu este prima companie care încearcă să rezolve o parte din problemele traficului indian. Blade, o aplicație pentru elicoptere destinată celor bogați a intrat pe piața indiană în luna decembrie.

Previous articleSfaturi generale pentru alegerea unei hale industriale
Next articleSchimbările climatice sunt cel mai mare pericol al mediului business
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here