Home Economic Schimbările climatice sunt cel mai mare pericol al mediului business

Schimbările climatice sunt cel mai mare pericol al mediului business

1414
0
Schimbările climatice

Companiile și investitorii sunt în pericol din pricina schimbărilor climatice și a fenomenelor meteo extreme. Se consideră că inundațiile sau seceta, alături de incendiile de vegetație sunt mai periculoase decât piața turbulentă, atacurile cibernetice și instabilitatea geopolitică. Problemele climatice și de mediu domină în topul riscurilor globale prezentat la World Economic Forum.

Lideri de companii alături de experți au participat la un sondaj de opinie al WEF și au spus că vremea extremă, migrația cauzată de schimbările climatice și dezastrele naturale sunt cele mai mari trei riscuri ci care mediul business se va înfrunta în 2019. „Există și mai multă presiune pe investitor alături de cerințe suplimentare pentru companii. Investitorii suportau deja presiune din pricina faptului că erau nevoiți să-și facă produsele climate-friendly.” spune John Drzik, președinte pe riscuri globale și digitale pentru brokerul de asigurare Marsh.

Dezastrele naturale și fenomenele meteo extreme au făcut pagube în 2018 în valoare de 160 de milioane de dolari, potrivit companiei de asigurări Munich RE. Control Risks, o companie de consultanță, spune că în 2019 aceste cifre vor fi și mai mari. „De la furtuni la inundații, de la secetă la incendii de vegetație, costurile aduse de întreruperea producției, distribuției și vânzărilor vor atinge cote maxime în 2019” a declarat grupul în cadrul raportului anual de risc.

Dezastrele climatice ating  câteva zone de business care se vor confrunta cu riscuri mai mari. În primul rând, este lanțul de aprovizionare. Un raport al Universității MAryland și al firmei de soft Resilinc au arătat faptul că numărul întreruperilor lanțului global de aprovizionare s-au dublat în 2017 din pricina vremii nefavorabile. Riscul nu afectează doar țările în curs de dezvoltare, unde infrastructura este mai slabă. Uraganele Harvey, Irma și Maria, adunate, aduc SUA pe primul loc în topul țărilor întrerupte de schimbările climatice pentru prima dată în istorie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here