Home Economic SpaceX concediază 10% din angajați

SpaceX concediază 10% din angajați

1216
0
SpaceX

SpaceX a anunțat recent că are de gând să concedieze 10% din personal, imediat după prima lansare de rachetă de anul acesta, pentru operatorul de sateliți Iridium. Se pare că SpaceX are probleme financiare și dacă nu va lua această măsură, nu va putea duce la bun sfârșit cele două proiecte majore pe care le are deja în derulare.

În acest moment, peste 6000 de oameni lucrează la SpaceX și deocamdată nu se știe de unde se va concedia mai exact, de la ce divizie. Anul acesta, SpaceX trebuie să testeze capsula Crew Dragon care va transporta echipaj uman pe Stația Spațială Internațională, trebuie să lanseze două rachete Falcon Heavy care vor transporta primii sateliți proprii Starlink și, bineînțeles, trebuie să testeze naveta cu care are de gând să trimită oameni pe Marte.

Anunțul făcut de companie sună în felul următor: „Pentru a ne putea respecta angajamentele față de clienți, pentru a putea pune la punct naveta interplanetară și sistemul global de furnizare a internetului din cosmos, SpaceX trebuie să fie în continuare o companie autodidactă. Aceste proiecte au mai fost încercate în trecut și de alte companii iar rezultatul a fost unul sumbru: falimentul. Noi nu vrem să ajungem la faliment, iar pentru a supraviețui trebuie să ne despărțim de unii dintre angajați. Este o acțiune de forță majoră care ne va ajuta să depășim momentele dificile pe care le parcurgem astăzi”.

Concedierile vin într-o perioadă în care companiile care pun sateliți geostaționari pe orbită au nevoie de mai puține lansări. „Piața e foarte firavă. La fel a fost și anul trecut, la fel este și anul acesta, probabil la fel va fi și în viitor, nu se va schimba nimic dramatic” spune președintele SpaceX, Gwynne Shotwell.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here