Home Tehnologie Primele imagini cu „ținta” din noaptea de Revelion a celor de la...

Primele imagini cu „ținta” din noaptea de Revelion a celor de la NASA

687
0

Cercetătorii NASA care se ocupă cu misiunea New Horizons au publicat primele imagini cu roca devansată de navetă în noaptea de Revelion.

Este un obiect ciudat, care arată ca un om de zăpadă din punct de vedere al formei. În realitate, nu este un singur obiect, sunt două obiecte, doi lobi care se ating, este ceea ce numim în termeni științifici contact binar. Imaginile au fost făcute pe data de 1 ianuarie la 1:33 AM.

Naveta New Horizons a trecut pe lângă ea cu o viteză de 32.000 de mile pe oră, la o distanță de 2200 mile față de ea. Naveta a folosit toate cele 7 instrumente de la bord pentru a analiza cât mai în detaliu obiectul cosmic.

Două dintre aceste instrumente sunt camere, cu ajutorul cărora s-a făcut poza de mai sus. Deși imaginile au fost făcute în prima oră din an, a trecut ceva timp până când ele au ajuns pe Terra. Naveta New Horizons se află la o distanță de 4.1 miliarde de mile distanță de Terra iar undele radio au nevoie de aproximativ 6 ore pentru a ajunge la planeta noastră.

Așadar, în imaginile de mai jos avem un obiect din Centura Kuiper, altul decât Pluto și lunile sale. Centura Kuiper reprezintă o regiune gigantică, dincolo de Neptun, în care milioane de obiecte cosmice mici și înghețate orbitează în jurul Soarelui. Ele datează din vremurile în care s-a format sistemul nostru solar  iar faptul că acum le putem studia, ne ajută să înțelegem mai multe despre Universul Antic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here