Home Tehnologie Robotul chinezesc aterizat pe Lună crește bunbac

Robotul chinezesc aterizat pe Lună crește bunbac

654
0
Robotul chinezesc

În cadrul unui experiment biologic avut loc recent la bordul robotului chinezesc trimis pe lună, au încolțit semințele de bumbac. Este pentru prima dată în istorie când oamenii cresc efectiv ceva pe lună. S-au mai plantat și crescut flori pe orbita Pământului în trecut, dar atât, nimic mai departe.

Această veste a venit după două săptămâni de când robotul chinezesc Chang’e-4 a aselenizat și a fost primul vehicul făcut de umanitate care a aterizat ușor pe Lună. Chang’e-4 este o navetă cosmică dar și un robot care se poate deplasa pe suprafața Lunii, și are scopul de a face multe experimente pe fața îndepărtată a satelitului. Va studia terenul și va face experimente biologice. La bordul navetei există o canistră de 3 kilograme ce conține 6 specii diferite de plante. Se va încerca germinarea și creșterea lor. În canistră mai sunt și niște ouă de musculițe, se va încerca crearea unui mic ecosistem. La scurt timp după ce Chang’e-4 a aterizat, experimentele biologice au fost activate. S-a adăugat apă și acum, chinezii au făcut publice primele imagini cu bumbacul crescut.

Aceste experimente au fost puse la punct și dezvoltate de către studenții de la Universitatea Chongqing și nu este prima dată când sunt crescute plante într-un mediu cosmic. Astronauții au crescut până acum multiple specii de plante pe Stația Spațială Internațională, inclusiv lăptuci și floarea soarelui. Este pentru prima dată însă când sunt crescute plante pe Lună. Comparativ cu gravitația Pământului, Luna se laudă cu 1/6 din aceasta, iar temperaturile extreme variază, la fel ca și nivelul radiațiilor.

Previous articleSfaturi pentru o locuință economă
Next articleProblema materialelor electrice
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here