Home Diverse Sfaturi pentru o locuință economă

Sfaturi pentru o locuință economă

762
0
locuință economă

Cred că fiecare dintre noi ne dorim să avem o casă cât mai economă din punct de vedere al consumului de energie electrică. Facturile noastre sunt totuși mari deși România are o bază foarte bună de producției a energiei electrice. Putem face totuși un pic de economie dacă reușim să punem la punct un sistem de iluminare eficient, econom. Și putem obține acest lucru destul de ieftin și de simplu fără să fim nevoiți să aducem schimbări majore instalației electrice. Iată câteva sfaturi care cu siguranță vă vor aduce costuri mult mai mici la factura de energie electrică.

Sfaturi pentru o iluminare economă a locuinței

  1. Investiți în becuri cu LED. Chiar dacă o să vi se pară scumpe, sunt atât eficiente cât și durabile în timp. Țin mai mult decât cele cu halogen sau așa zisele „becuri economice”, iar lumina pe care o dau este mai puternică. Dacă veți monta becuri cu led în toată casă veți simți o economie lunară de cel puțin 15-20 de lei la factura de energie electrică pe timp de iarnă, când suntem obișnuiți să ținem becurile mai mult aprinse prin casă.
  2. Investiți în panouri solare. Evident, de mici dimensiuni. Puteți face un circuit separat prin care să alimentați becurile din casă, cu baterie și toate cele. Cu timpul această investiție se va amortiza și veți avea practic energie electrică gratuită prin intermediul panourilor fotovoltaice. Să nu uităm cu un bec LED nu consumă mai mult de 10-20w.
  3. Schimbați aparatele electrocasnice. Dacă aveți aparate electrocasnice de generație veche, frigidere, mașini de spălat, radiatoare, boilere, schimbați-le cu unele de generație modernă care se încadrează în clasa de eficiență A+++. Se spune că e bine să facem această rocadă măcar o dată la 10 ani, atunci apar diferențe vizibile de consum din cauza tehnologiei.

Așadar, în concluzie, mare atenție la ce fel de becuri puneți în ale voastre corpuri de iluminat, mare atenție la electrocasnicele vechi și nu ezitați să investiți în panouri solare dacă aveți posibilitatea de a le monta pe casă. cu timpul, aceste investiții vă vor ajuta să reduceți semnificativ consumul de energie electrică al casei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here