Home Tehnologie Rachete scoase la imprimantă 3D vir fi lansate în SUA

Rachete scoase la imprimantă 3D vir fi lansate în SUA

659
0
Rachete

Cel mai important spaceport din SUA, Cape Canaveral din Florida are parte de o premieră: un startup pe nume Relativity Space are de gând să revoluționeze modul în care sunt fabricate rachetele. Ei vor lansa de la Cape Canaveral rachete scoase la imprimanta 3D.

Mulțumită unui târg cu US Air Force, Relativity va prelua portul LC-16 de la Cape Canaveral care a fost folosit cândva de armata americană pentru lansarea de rachete balistice Titan și Pershing. Asta s-a întâmplat până în anii 80, de atunci portul este practic abandonat. „Faptul că am primit portul e un pas foarte mare înainte. Era ultima piesă de infrastructură de care aveam nevoie pentru a ne pregăti de lansare” spune Tim Ellis, co-fondator Relativity Space.

În ultimul an, Relativity s-a afirmat drept un jucător serios în branșa industriei spațiale din SUA. Compania a fost fondată în 2016 cu ajutorul unei campanii de strângeri de fonduri de 45 de milioane de dolari. Are mai multe puncte de lucru în Los Angeles iar în acest mometn se folosește de facilitățile Stennis Space Center al celor de la NASA , din Mississippi pentru a testa motorul de rachetă Aeon pe care-l dezvoltă. 124 de teste de zbor au făcut până acum cei de la Relativity cu acest motor, având în vizor să-l atașeze unei rachete și să-l trimită în cosmos la anul, în 2020.

Racheta care se va construi se va numi Terran 1 și va fi înaltă cât un bloc de 10 etaje. Aceasta va putea duce în cosmos 1250 de kilograme, mult mai puțin față de o rachetă Falcon 9 (22800 kg) dar șocul total constă în tehnologia de fabricație. Se vor folosi imprimante 3D gigantice pentru a crea piesele necesare rachetei. Totul va fi creat la imprimanta 3D, de la motor și rezervoare de combustibil, până la structură.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here