Home Diverse Unde ducem molozul?

Unde ducem molozul?

877
0
molozul

Bună întrebare… De fiecare dată când decidem să renovăm casa ori apartamentul, apare problema molozului. Molozul este un reziduu care nu se poate valorifica, nu se poate transforma în nimic util, tot ce poți să faci cu el este să-l arunci dar și aici este o problemă pentru că nu prea ai unde să-l arunci. Gunoierii nu-l ridică dacă-l lași la pubelele din cartier iar pe la marginea orașelor, în primul rând nu e ok din punct de vedere moral, în al doilea rând poți să primești amendă de la Poliția Comunitară de minim 5000 de lei. Acest obicei urât de a arunca gunoiul pe fieunde doar ca să scăpăm fără să plătim nimic trebuie să dispară din mentalitatea noastră.

Există de fapt două soluții pentru pentru această problemă. Prima se rezumă la a pune molozul în saci, sacii în mașina personală, într-o remorcă ori într-un taxi de transport, și ducerea lor la groapa de gunoi. Acolo, se plătește la kilogram. Tarifele sunt destul de mici dar de obicei românii sunt genul de oameni care vor să scape de moloz gratis dacă se poate. Această soluție rămâne de obicei ultima pe lista celor care au parte de o renovare atât în mediul urban cât și în mediul rural.

Cea de-a doua soluție pentru a scăpa de moloz este mult mai uzuală. Efectiv apelezi la cineva care oferă servicii transport de moloz. Chemi omul, vine, el încarcă totul în mașina lui, îl plătești pentru acest serviciu și de aici mai departe nu te mai privește unde duce molozul sau ce face cu el. Mulți români fug oarecum și de această soluție pentru că ea implică o plată. Cel care vine, încarcă molozul în mașina lui și-l duce din curtea ta trebuie plătit. Așa e normal și firesc. Deocamdată, această soluție este de departe cea mai bună pentru că dacă adunăm timpul pe care-l petreci să încarci mașina cu moloz, combustibilul pe care-l consumi pentru a ajunge la groapa de gunoi (amplasată de obicei la marginea orașului), efortul fizic depus și la descărcare, cred că e mult mai ok dacă lași pe altcineva să se ocupe de aceste operațiuni, contra cost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here