Home Diverse Ai nevoie de o casă de marcat fiscală? Iată de ce ar...

Ai nevoie de o casă de marcat fiscală? Iată de ce ar trebui să alegi DATECS

944
0
DATECS

În momentul în care deschizi un business ce necesită case de marcat fiscale, te gândești evident să alegi niște aparate cât mai simplu de folosit și cât mai moderne. Problema este că pe piață sunt destul de mulți producători, destul de multe modele și nu prea știi ce să cumperi. Dacă ești la primul business deschis este de înțeles. Astăzi vom discuta despre case de marcat de la Datecs, cel mai renumit producător de asemenea aparate din România, vom vedea care sunt avantajele principale pentru o asemenea achiziție. Eu unul am lucrat mulți ani cu aceste case de marcat Datecs și sincer să fiu nu am avut niciodată probleme majore cu ele.

Ai nevoie de o casă de marcat fiscală? Iată de ce ar trebui să alegi DATECS

  1. Sunt rezistente la uzură – după cum spuneam și mai sus, am lucrat ani buni cu aceste case de marcat fiscale de la Datesc și nu am avut probleme majore cu ele. Nu s-a întâmplat niciodată să se defecteze tastele, să nu mai pornească pur și simplu, să dea erori sau chestii de genul. Sunt niște aparate foarte bine puse la punct. Singurele probleme au fost cu acele role ce trag hârtia care sunt din cauciuc și care trebuie schimbate periodic în funcție de cât de mult sunt utilizate, dar asta intră deja la consumabile.
  2. Sunt simplu de operat – și X-ul și Z-ul sunt destul de simplu de obținut mai ales cu ultimele modele de case de marcat Datecs. De asemenea, introducerea produselor în memoria acestor aparate nu este chiar așa de complicat cum pare. Ele nu dau erori și nu sunt dificil de pornit/oprit/pus în funcțiune. Singura eroare pe care o astfel de casă de marcat o dă este atunci când se depășesc cele 24 de ore de la ultimul raport Z, iar soluția este evident scoaterea acestui raport.
  3. Bateriile sunt destul de bune – dacă optați pentru casele de marcat Datecs cu baterie încorporată, o să vedeți că aceasta ține destul de mult. Eu lucram la un PECO de mici dimensiuni cu o astfel de casă de marcat și puteam să o scot afară la pompă unde alimentam pentru ore bune, astfel încât să nu mai fie nevoiți clienții să vină după bon. Da, erau acele perioade în care cei de la ANAF nu cereau ca aparatele să fie legate la sisteme de gestiune electronice sau la internet cum se întâmplă astăzi.
  4. Deține jurnal electronic – ultimele legi fiscale așa cer. În ce constă acest jurnal electronic? Discutăm despre un card Micro SD de 16 GB (merge și de 32 GB dacă este necesar). Atunci când sunteți în căutare de aparate ce au legătură cu fiscalitatea, încercați întotdeauna să cumpărați cele mai moderne versiuni pentru că nu se știe niciodată ce legi or să se mai dea în țara asta. E bine să deții o casă de marcat care se poate adapta la noile cerințe și cred că este destul de logic faptul că un obiect modern e mai simplu și mai ieftin de adaptat.
  5. Prețurile sunt corecte – din punctul meu de vedere, o casă de marcat serioasă costă undeva pe la 1000 de lei. Știu că mulți dintre voi veți spune că e mult 1000 de lei pentru un asemenea aparat, că sunt și mai ieftine dar sincer să fiu, sunt de părere că o investiție mai mare la început poate salva o investiție și mai mare pe parcurs. Cu cât ești mai tehnologizat cu atât reușești să te adaptezi mai simplu la schimbările fiscale implementate în viitor. Acea casă de marcat Datecs (MP55B) pe care am folosit-o eu la PECO avea deja vreo 4 ani vechime când am ajuns eu și cred că și-n ziua de azi își mai face veacul pe-acolo. Casa de marcat nu este genul de aparat pe care vrei să-l schimbi anual așa că ar fi mai bine să investești de la început în ceva de calitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here