Home Diverse 3 motive să efectuezi verificarea PRAM conform legii

3 motive să efectuezi verificarea PRAM conform legii

796
0
verificarea PRAM

Verificarea PRAM este foarte importantă atât pentru sănătatea angajaților tăi cât și pentru viitorul afacerii tale. Priza de pământ, împământarea trebuie verificată conform legii o dată la 1 – 2 ani (în funcție de tipul instalației electrice), în urma acestei verificări efectuată de electricieni autorizați ANRE, este eliberat buletinul de verificare PRAM. Toate entitățile juridice care dețin angajați sunt obligate de lege să efectueze periodic aceste verificări. Este o lege care ține de Securitatea și Sănătatea în Muncă.

Nu este de glumă atunci când vine vorba despre curentul electric și despre împământare așa că în cele ce urmează vom vedea care sunt cele mai importante 3 motive pentru care este mai mult decât recomandat să te încadrezi în baremele legii atunci când vine vorba despre aceste verificări PRAM.

3 motive să efectuezi verificarea PRAM conform legii

  1. Viața este mai importantă decât orice afacere. Atunci când ai o afacere, un mic business, ultimul lucru pe care ți-l dorești este un accident de muncă. Până la urmă, dincolo de business, dincolo de orice avantaje materiale, viața oamenilor trebuie să primeze iar acest buletin de verificare PRAM poate să facă diferența între viață și moarte. Au existat multe cazuri de electrocutări la locul de muncă sau de incendii în care angajații au suferit arsuri grave sau chiar au decedat. Partea bună este că această verificare PRAM nu este costisitoare și cred că orice mic patron reușește să suporte costurile. Repet, viața trebuie să aibă prioritate în fața profitului.
  2. O împământare defectuoasă poate cauza probleme foarte mari. Pe lângă faptul că pot muri oameni, așa cum am explicat la punctul 1, se pot întâmpla evenimente neplăcute care-ți pot aduce falimentul. Discutăm despre incendii, despre șocuri electrice capabile să pună pe butuci echipamentele electrice pe care tu te bazezi cu producția. Atât timp cât succesul afacerii tale depinde de aceste echipamente și mașini, e foarte important să te asiguri de faptul că instalația electrică la care acestea sunt legate corespunde din punct de vedere tehnic mai ales pe parte de împământare. Verificarea PRAM te ferește de multe probleme nu doar de ce ține de SSM.
  3. Amenzile ITM sunt uriașe pentru lipsa buletinului PRAM în termen. Decât să plătești zeci de mii de lei amendă la ITM – Inspectoratul Teritorial de Muncă, mai bine faci verificarea PRAM la timp, conform legii, în funcție de tipul instalației electrice existente. Cu toții punem pe picioare afaceri cu scopul de a prospera, iar încercarea de a scuti anumite cheltuieli poate să ne aducă mai multe necazuri decât câștiguri. Este important acest aspect și pentru cei care au obiceiul să uite când expiră buletinul PRAM. Dacă vin cei de la ITM în control, căci ei răspund de SSM, nu or să creadă pe nimeni că „a uitat”, așa că cel mai bine ar fi să efectuăm verificarea la timp.

Acestea sunt cele mai importante 3 motive pentru care ar trebui să efectuezi întotdeauna aceste verificări PRAM la timp. Dincolo de orice profit, dincolo de orice economie, viața trebuie să aibă prioritate. Oamenii sunt cei care aduc profitul unei companii fie ea și de dimensiuni foarte mici așa că este mai mult decât necesar să înțelegem că protecția lor este crucială. Consecințele pentru un patron care are în companie un accident de muncă din pricina unei împământări defectuoase sunt destul de grave, se poate merge în funcție de caz până la dosare penale și pedepse destul de grele.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here