Home Diverse Grija parintilor pentru noul nascut – cum primesc crestinii noul membru al...

Grija parintilor pentru noul nascut – cum primesc crestinii noul membru al familiei?

849
0

Venirea unui copil pe lume este un moment incarcat de emotie, de stari, de bucurie. Orice parinte asteapta cu teama si totodata cu sufletul la gura ca primul copil sa se nasca. Aceeasi intensitate a bucuriei o resimt apoi cu fiecare eveniment de acest fel. In familiile crestine, dar nu numai, parintii trebuie sa se gandeasca deja la viitorul pe care il vor oferi micutului, respectiv micutei. Un amalgam de ganduri vor cutreiera mintile acestora deja dinainte de nasterea bebelusului. Misiunea lor va fi de a-i oferi acestuia o crestere adecvata, de a-i cultiva o credinta crestina intocmai cu ceea ce la randul lor au primit de la parinti, dar mai ales cu ceea ce au invatat la biserica.

Cum se ingrijesc parintii de bebelus inca inainte de nasterea acestuia?

Poate ca primul gand ce trece prin mintea oricarui viitor parinte este de a gasi un nume potrivit pentru aceasta. Pentru ca sarcina este la inceput si inca nu se stie daca va fi o fetita sau un baietel, de obicei se cauta variante de nume pentru ambele cazuri.

Parintii crestini se intereseaza de obicei in acest sens dintr-un dictionar biblic de nume, astfel ca si cel ce il va purta copilul sa fie unul plin de semnificatie. Se spune ca numele sfantului pe care il poarta va fi ocrotitorul noului nascut.

Ce alte griji au parintii crestini inainte de a se naste copilul? Pe langa toate cele necesare in primele luni de viata ale micutului, care trebuie pregatite din timp, cei care urmeaza sa primeasca un nou membru in familie trebuie sa fie foarte hotarati legat de educatia pe care o vor oferi acestuia, legat de incredintarile care chiar si inevitabil ii vor fi transmise.

Entuziasmul de inceput va pali destul de repede, in cazul celor care sunt pentru prima data parinti. Cei mici au nevoie de o grija deosebita, fiind atat de sensibili in primul an de viata cel putin. Apare oboseala, stresul, apar noptile nedormite si tot asa. Cu toate acestea, nimic nu va putea stirbi bucuria pe care noul suflet o aduce in inimile parintilor. Vor merita toate eforturile depuse de acestia pentru a-l creste. Daca urmeaza sa fii parinte, sa nu uiti asta. Nu ca ai putea – pentru ca zambetul bebelusului are un efect de bucurie incurabila.

In orice caz, incet – incet oricine isi intra in ritm. Misiunea de a fi parinte si de a educa si duhovniceste copilul in timp ce creste va deveni placuta si in mod natural. In anumite momente sarcina la care s-au inhamat parintii va parea ceva eroic, ceea ce si este. Cresterea unui copil prin raportare la credinta in care a fost nascut este o responsabilitate enorma, insa nu imposibil de realizat.

De altfel, nasterea de fii si cresterea acestora este dintotdeauna. Multumirea adevarata apare atunci cand copiii cresc, cand se vad roadele muncii depuse de parinti in cresterea si educarea lor. Urmeaza sa fii parinte? Asigura-te ca si micutul tau va avea parte de o crestere cuviincioasa, ceea ce il va ajuta in viata de adult.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here