Home Editorial sau Guest Post De ce foarte muți români aleg să trăiască din bișniță?

De ce foarte muți români aleg să trăiască din bișniță?

1787
0
bișniță

Pentru că nu le place munca. Și nici responsabilitatea. Niciodată nu am fost un popor de harnici și chestia asta se vede din cum merge țara în sine. O țară săracă nu are cum să fie locuită de oameni harnici sau invers.

Te uiți pe site-uri de bișniță gen olx sau lajumate și vezi că aproape fiecare bișnițar are câteva mașini, câteva telefoane, fietoranii de prin curte, gunoaie găsite în podul casei, etc. Cred că fiecare român face bișniță cu ceva pe olx.

Toată țara e călare pe acel site încercând să scoată un ban în plus. Din păcate, oamenii nu înțeleg o idee destul de importantă: banii se fac prin muncă nu prin combinații sau bișniță. Dacă ești un om suficient de muncitor o să ajungi să faci și bani, nu o să ai nevoie niciodată de ajutor dobândit prin combinații.

Dar după cum spuneam mai sus, condiția principală este să-ți placă munca. Atunci când ești genul de român care dorește să aibă un job la care să nu facă nimic toată ziua, e clar că o să te lipești de bișniță ca ursul de borcanul cu miere. Eu sunt tare curios ce se va întâmpla dacă o să intre pe fir cei de la ANAF și o să pună pe cei care stau la ciupeală pe olx să-și declare veniturile. Se poate întâmpla, doar suntem și noi o țară europeană, nu? Și dacă avem drepturi europene avem și responsabilități europene.

E interesant cum toată lumea țipă că vrea o țară ca afară dar comportamentul și mentalitatea nu se schimbă niciodată. Noi să rămânem aceiași găinari care să preferăm să stăm la combinații pe olx în loc să ne ducem naibii la muncă…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here