Home Lifestyle Distincția „Clădirea Anului” a fost oferită unui complex rezidențial inovativ din Singapore

Distincția „Clădirea Anului” a fost oferită unui complex rezidențial inovativ din Singapore

812
0
Clădirea Anului

Un complex rezidențial inovativ a ieșit învingător în competiția numită „World Building of the Year” din cadrul evenimentului World Architecture Festival (WAF) de vineri, din Amsterdam – Olanda.

Considerată una dintre clădirile de top în arhitectură din lume la ora actuală, Kampung Admiralty a primit distincția pentru modul în care a integrat într-un complex rezidențial din Singapore facilități publice, spațiu comunitar și peste 100 de apartamente destinate celor în vârstă.

Acest proiect a fost ales dintr-o listă de peste 100 de nominalizări, în care se afla și stadionul World Cup din Rusia, Biblioteca Națională din Qatar, stația nou făcută de pe London Bridge.

Localizat în nordul orașului Singapore, complexul rezidențial se întinde mai puțin de un hectar. În afară de zonele rezidențiale cu acces limitat, oferă și o piață pietonală, un parc public, un centru medical echipat complet chiar și pentru efectuarea operațiilor ușoare.

Divizată în trei corpuri, Kampung Admiralty conține 104 apartamente destinate persoanelor în vârstă și are 11 etaje. La corpul inferior există acces public inclusiv la grădini, terase și așa numitul centru hawker (un termen folosit în Singapore pentru a descrie centrele în care se gătește în aer liber).

Jurații au admirat acest proiect din mai multe motive. În principal, au fost încântați de modul în care a fost îmbinată problema condiției universale a longevității și tratamentelor medicale cu apartamentele sociale și cu spațiul comercial.

Anul trecut, premiul WAF a ajuns la reconstrucția unui oraș din China distrus de cutremur, în provincia Yunnan. În 2016, Muzeul Național din Szczecin, Polonia, a primit această distincție pentru o extensie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here