Home Economic Trump vrea ca Apple să fabrice iPhone în SUA

Trump vrea ca Apple să fabrice iPhone în SUA

1302
0
iPhone

Președintele SUA Donald Trump vrea să impună noi tarife produselor venite din China, tarife care ar putea scumpi destul de mult unele produse foarte utilizate de americani. Săptămâna trecută acesta a afirmat că nu va veni cu noi reguli pentru importurile din China care să afecteze produsele fabricate de Apple, telefoane și laptopuri. O astfel de măsură pe lângă faptul că ar deveni una foarte controversată dat fiind faptul că Președintele a spus nu demult că nu are să impună reguli noi, s-ar răsfrânge atât asupra companiilor americane dar și asupra consumatorilor americani, asupra oamenilor de rând.

Totul se va scumpi din pricina noilor taxe. „Impactul direct va avea loc tot în SUA. Dacă aceste reguli vor scumpi cu 25% un iPhone, acesta va ajunge să coste 1250 de dolari în loc de 1000 iar diferența este foarte mare”spune Bryan Ma, analist pentru firma specializată în studii de piață și sondaje IDC.

Trump a spus că legea va introduce o taxare de 10 sau 25%. Dacă va fi de doar 10%, nu se va resimți atât de mult în rândul oamenilor însă scopul final al lui Trump este acela de a convinge companiile mamut precum Apple să mute producția din China înapoi în SUA.

Dacă se va întâmpla într-un final așa ceva, greu de crezut. Chiar dacă s-ar putea face o astfel de mutare, potrivit lui Tim Bajarin, președinte al Creative Solutions, costul cu mâna de lucru ar scumpi telefoanele mai mult decât s-ar scumpi prin această taxî de 25%.

„Dacă aceste telefoane s-ar fabrica în SUA, ar fi mai scumpe cu 20-35% față de cât costă ele acum și cei care ar avea de suferit ar fi tot consumatorii finali” spune acesta.

Previous articleCum să alegi corect crema de față
Next articlePeste 1000 de replici după marele cutremur din Alaska
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here