Home Diverse Cum să alegi corect crema de față

Cum să alegi corect crema de față

802
0
crema de față

Din ritualul de îngrijire zilnică a tenului un produs nu lipsește niciodată – crema de față. Fie că vorbim de una de zi sau de una de noapte, aceasta trebuie să hidrateze și să ofere aspectul sănătos dorit.

Dar cum alegem o cremă de față bună, care să se potrivească perfect cerințelor tenului?

În condițiile în care pe piață există atât de multe produse destinate îngrijirii tenului, răspunsul pare greu de găsit. Și este puțin, deoarece în alegerea unei creme de față bune, de exemplu, trebuie să se țină cont de numeroase aspecte, cum ar fi tipul tenului, problemele acestuia, ingredientele pe care le conține crema etc.

Tipul de ten – principalul factor ce influențează alegerea unei creme pentru față

Fiecare tip de ten are propriile cerințe. Astfel, îngrijirea trebuie efectuată în funcție de acestea, nicidecum în funcție de recomandările celei mai bune prietene.

În funcție de cantitatea de sebum din piele și de abilitatea pielii de a reține apă, se cunosc cinci tipuri de ten:

  1. Tenul mixt – necesită o cremă hidratantă pentru zonele uscate și una care să rezolve problema aspectului lucios din zona T;
  2. Tenul uscat – are nevoie de mai multă hidratare, având nevoie de o cremă hidratantă pentru față fără alcool, ce trebuie aplicată de mai multe ori pe parcursul unei zile;
  3. Tenul gras – cere produse de îngrijire care au capacitatea de a absorbi grăsimea, de regulă fiind recomandate cremele de față matifiante;
  4. Tenul sensibil – presupune o îngrijire mai atentă, cremele ideale fiind cele hipoalergenice, bogate în factori hidratanți;
  5. Tenul normal – deși nu necesită produse speciale, are nevoie din când în când de o cremă naturală hidratantă.

Pe lângă aceste tipuri de ten, mai există unul care are o categorie de produse doar a sa – tenul matur. În îngrijire acestuia se folosesc atât produsele anti-aging, menite să prevină îmbătrânirea, cât și cele antirid, care luptă cu urmele lăsate de trecerea timpului.

Ingredientele naturale fac diferența

Majoritatea produselor din comerț destinate îngrijirii tenului conțin ingrediente chimice. Acestea nu doar că nu ajută pielea, ci blochează porii, cauzând nenumărate probleme – cea mai frecventă fiind acneea.

Diferența între o cremă de calitate și una care nu își merită banii constă în conținut. Dacă ingredientele sunt de origine naturală, atunci sunt mult mai multe șanse ca produsul ales să hrănească pielea, să o protejeze și să o mențină sănătoasă. Și mirosul contează – iar în acest sens, o cremă naturală pentru față chiar iese în evidență.

Recomandările specialiștilor Gerocossen

Iarna, pielea feței tinde să sufere mai mult. Frigul și vântul sunt doi mari inamici ai acesteia și, cum nu ne putem feri de ei total, putem alege să tratăm cât mai bine rănile. În acest sens, specialiștii Gerocossen recomandă cremele pentru față bogate în substanțe hrănitoare.

Gama Natural Miere, de exemplu, cuprinde produse intens hidratante, bogate în ingrediente naturale cum ar fi mierea, aloe-vera, cafeina, gălbenelele sau uleiul de măsline. Acestea nu doar că hrănesc în profunzime pielea, ci luptă împotriva acneei, a cuperozei și chiar a ridurilor.

Pe de altă parte, o cremă hidratantă pentru față din gama Argan Bio reprezintă o sursă incredibilă de antioxidanți și vitamine. Având la bază uleiul de argan, utilizat cu succes de peste 3000 de ani de către femeile din regiunea Marocului, aceasta va ajuta la regenerarea celulelor pielii și va oferi strălucirea mult dorită.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here