Home Diverse Trusa stomatologului – cele mai utilizate instrumente stomatologice

Trusa stomatologului – cele mai utilizate instrumente stomatologice

2187
0

În condițiile în care piața stomatologică a cunoscut o evoluție extraordinară, marii producători se află mereu în căutarea unor soluții pentru a optimiza instrumentele de lucru. Astfel, specialiștii se bucură de o mulțime de opțiuni din care pot alege cel mai bun instrumentar stomatologic potrivit pentru lucrul în cabinetele dentare sau în laborator.

De altfel, calitatea unei lucrări dentare – indiferent de tipul ei – nu depinde doar de experiența și de priceperea stomatologului, ci și de instrumentarul utilizat. Oricâte eforturi ar depune un specialist, dacă nu are la dispoziție ustensile care să faciliteze intervențiile, se poate întâmpla ca rezultatele să lase de dorit și să nu fie pe măsura așteptărilor pacientului.

Instrumentarul stomatologic necesar într-un cabinet dentar

  • Instrumentar stomatologic pentru extracții dentare

Specialistul are nevoie de o serie de ustensile care să îl ajute să efectueze extracții dentare de succes, printre cele mai comune proceduri stomatologice.

Așadar, de pe listă nu pot lipsi: bisturiul, diferite tipuri de clești destinate pentru diverse tipuri de extracții, chiurete, pile de os, dăltița și ciocănelul, ciupitarele de os, elevatorul.

  • Instrumentar stomatologic pentru anestezia locală

Fiecare medic stomatolog își dorește să ofere pacientului o procedură rapidă, fără durere și fără disconfort.

În acest sens, anestezia locală este foarte importantă:

– Seringă cu ac – pentru a injecta substanța anestezică;

– Seringă cu aspirație – pentru evitarea hematoamelor;

  • Instrumentar stomatologic pentru suturarea gingivală

Anumite intervenții cu specific stomatologic sunt ceva mai complicate, astfel că, de pe lista achizițiilor nu trebuie să lipsească suportul pentru firul de sutură, care va fi prins în acul cu care se va realiza procedura, și foarfecele chirurgical pentru sutură, pentru a tăia și îndepărta firele de sutură.

Unele proceduri dentare necesită tratamente ușoare, în timp ce altele necesită operațiuni mai complexe care se întind pe un interval de timp îndelungat. Indiferent de cazul dat, medicul trebuie să utilizeze instrumentarul stomatologic necesar fiecărei proceduri.

Prevențiile și intervențiile stomatologice în cazul afecțiunilor dentare

Cu toate că operațiunea este una destul de banală la prima vedere și frecvent întâlnită, acest lucru nu înseamnă că medicul specialist nu trebuie să fie atent la instrumentarul stomatologic folosit, mai ales că este vorba despre asigurarea unui grad de confort sporit pentru pacient.

O veche zicală spune că e mai bine să previi decât să tratezi. Astfel, cultivarea unor obiceiuri sănătoase de alimentație precum și a îngrijirii dinților contribuie la păstrarea funcționalității optime a danturii, fără a neglija aspectul estetic. Iar, unul dintre rolurile medicilor stomatologici este acela de a-i învăța pe pacienți cum să-și mențină sănătatea orală.

Instrumente stomatologice la un preț decent

Având în vedere progresele tehnologiilor utilizate în medicina stomatologică, astăzi există magazine de specialitate care oferă o gamă variată de produse cu specific stomatologic, iar un astfel de magazin este Dentex. Consultă ofertele avantajoase de pe dentex.ro, unde poți găsi o întreagă serie de ustensile potrivite lucrului din cabinet sau din laborator.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here