Home International Protestul vestelor galbene – în imagini

Protestul vestelor galbene – în imagini

779
0
Protestul vestelor galbene

Peste 400 de oameni au fost arestați și 133 răniți sâmbătă, 1 decembrie, în timpul protestelor violente din Paris în care vestele galbene s-au încăierat cu poliția. Momentan se estimează că 36.000 de oameni protestează în întreaga țară împotriva președintelui francez Emmanuel Macron, împotriva guvernului său și mai ales împotriva creșterii prețului la combustibil. 

Femeie rănită se pune în genunchi în fața forțelor de ordine. Poliția răspândește gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea. Sursa: Elyxandro Cegarra/Anadolu Agency/Getty Images.

O mașină incendiată este lăsată în urmă pe stradă. Autorii? Vestele Galbene, transportatori dar și oameni de rând care s-au alăturat pentru a protestat împotriva condițiilor grele de viață din Paris. Sursa: Geoffroy Van Der Hasselt/AFP/Getty Images. 

Pompierii încearcă prin intermediul muncii de echipă să stingă o mașină incendiată de către protestatari, în timpul demonstrațiilor de sâmbătă. Sursa: Abdulmonam Eassa/AFP/Getty Images.

Un protestatar părăsește  Place de l’Etoile, forțati fiind de un tun cu apă al Jandarmeriei franceze.  Sursa: Kamil Zihnioglu/AP.

Un protestatar privește o mașină incendiată aproape de celebrul bulevard din Paris Champs-Elysees. Sursa: Kamil Zihnioglu/AP.

Poliția ține piept protestatarilor violenți chiar dacă pentru momente bune au fost în inferioritate numerică. Sursa: Lucas BariouletAFP/Getty Images.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here