Home Lifestyle Cele mai frumoase piețe de Crăciun din lume

Cele mai frumoase piețe de Crăciun din lume

801
0

Piețele de Crăciun au început să devină o modă și în țările care până nu demult erau complet străine de acest tip de eveniment. Am alcătuit aici o listă cu cele mai frumoase piețe de Crăciun din lume pe care le puteți vizita în cazul în care concediul specific sărbătorilor de iarnă vă surprinde aproape de locațiile cu pricina. Vom scoate în evidență și câteva caracteristici de bază.

Cele mai frumoase piețe de Crăciun din lume

  1. Strasbourg, Franța – Franța este țara cu cea mai veche tradiție din lume în ceea ce privește organizarea piețelor de Crăciun. Prima ediție a acestui tip de eveniment a avut loc la Strasbourg în anul 1570.  Astăzi, târgul de Crăciun de la Strasbourg se ține în 10 locații și presupune peste 300 de chioșcuri care mai de care mai interesante, cu marfă mai frumoasă, specifică Crăciunului.
  2. Viena, Austria – Prima piață de Crăciun din Viena a avut loc în anul 1298, este de departe una cu dintre piețele cu cele mai bătrâne tradiții din lume. Aceasta se ține anual între 17 noiembrie și 26 decembrie, iar numărul chioșcurilor prezente depășește de obicei 150. Piața de Crăciun din Viena este considerată de departe cea mai tradițională piață de acest gen din lume.
  3. Montreal, Canada – Dacă vă aflați pe la Montreal între 1 și 24 decembrie cu siguranță veți vizita cele 60 de căbănuțe cioplite din lemn, prezente în piața de Crăciun organizată în oraș. Ceastă piață iese în evidență prin faptul că nivelul de distracție specific orașului depășește orice limită.
  4. Praga, Cehia – Încă o piață europeană de senzație. Și aici avem de-a face cu tradiții vechi ți frumoase, cu căsuțe din lemn ce adăpostesc bunurile lucrate manual specifice acestei sărbători. Partea cea mai bună este faptul că această piață ține până târziu în ianuarie, pe 6.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here