Home Economic Apple a fost detronată în topul celor mai valoroase companii producătoare de...

Apple a fost detronată în topul celor mai valoroase companii producătoare de IT din lume

1375
0
Apple

Apple a fost detronată oficial în topul celor mai valoroase companii din lume. Cine i-a luat locul o să întrebați… Ei bine, fără niciun fel de surpriză, Microsoft. Cu 851 miliarde de dolari market cap, Microsoft devine cea mai valoroasă companie producătoare de IT din lume. Cu toate acestea, ambele companii rămân sub 1 trilion de dolari valoare, cifră atinsă doar de Amazon la începutul acestui an.

Apple a depășit Microsoft în 2010 și a trecut în fruntea clasamentului, devenind pe-atunci cea mai valoroasă companie producătoare IT din lume. Iată că eforturile Microsoft de a se axa mai mult pe clienții enterprise au dat rezultat, ducând compania înapoi pe primul loc în top.

Sub îndrumarea CEO Satya Nadella, Microsoft a pus la cale o soluție pentru Cloud Computing care a dat rezultate. Se pare că Apple a dat chix din pricina faptului că a scumpit prea mult iPhone, pierzând un sector valoros de clientelă. Și va mai pierde în continuare dat fiind faptul că Trump anunță taxe noi pentru importurile venite din China, taxe care au să scumpească și mai mult dispozitivele Apple.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here