Home Economic Starul Bollywood Amitabh Bachchan scapă 1398 de fermieri de datorii

Starul Bollywood Amitabh Bachchan scapă 1398 de fermieri de datorii

1076
0

Superstarul Bollywood Amitabh Bachchan a plătit peste 560.000 de dolari în contul creditelor luate de unii fermieri, credite pe care din pricina crizei din agricultură, oamenii nu au mai putut să le achite.

Acesta a anunțat pe blogul său că „a avut grijă” de 1398 de fermieri din nordul statului indian Uttar Pradesh, zonă în care starul s-a născut. Le-a plătit toate datoriile.

Peste 50% din populația din India este implicată în agricultură într-un fel sau altul. Agricultura reprezintă 18% din GDP-ul Indiei iar în ultimii ani, datorită schimbărilor climatice, fermierii o duc tot mai rău în acest sector. Prețurile la motorină au crescut, ajutoarele/subvențiile de stat s-au diminuat iar mii de fermieri au ajuns să aibă datorii.

Datele furnizate de către Guvern indică faptul că în acest moment, 11772 fermieri din India s-au sinucis din pricina lipsei finanțelor din 21013 până în prezent, o rată de 44 de sinucideri pe zi.

Considerat o instituție națională, Big B. cum este cunoscut în India, a jucat în peste 200 de filme. Acesta este de asemenea gazda Vrei Să Fii milionar din țara natală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here