Home International Poliția din Dubai trece la motociclete zburătoare

Poliția din Dubai trece la motociclete zburătoare

927
0
motociclete zburătoare

După ce compania californiană Hoversurf  a prezentat motocicleta zburătoare în cadrul expoziției GITEX susținută de Poliția din Dubai, aceasta s-a întors cu un nou model și cu dovada faptului că vehiculul electric creat de ei poate să decoleze și să aterizeze pe verticală fără probleme.

După ce Hoversurf a semnat cu poliția din Dubai un contract în anul 2017, iată că oamenii legii au început antrenamentele pe motocicletele S3 2019.

Brigadierul Khalid Nasser Alrazooqi, director general al departamentului de inteligență artificială din cadrul poliției din Dubai, descrie aceste motociclete eVTOL drept perfecte pentru intervențiile în spații greu accesibile, și sper ca departamentul să aibă astfel de unități în funcțiune până în anul 2020.

„În acest moment avem două echipaje care se antrenează pe aceste motociclete zburătoare iar numărul lor va crește pe viitor” spune Khalid Nasser Alrazooqi.

De fapt, Poliția din Dubai are exclusivitate pentru aceste aparate și potrivit lui Segura-Conn, instituția poate comanda oricâte aparate dorește. Numărul motocicletelor livrate se vehiculează ca fiind cuprins între 30 și 40 de bucăți. Aceste motociclete pot fi cumpărate și de oamenii de rând, cu condiția să fie dispuși să cheltuie 150.000 de dolari. Și ar mai trebui ca cei care le cumpără să dețină și brevet de pilotaj pentru avioane, așa sunt legile deocamdată.

Există și oameni care contestă proiectul și-l caracterizează drept limitat. Tim Robinson este unul dintre acești critici. El crede că această motocicletă zburătoare nu este altceva decât o struțo-cămilă cu capacități destul de limitate pentru activitatea polițienească. Unul dintre motivele pentru această caracterizare este autonomia mică. Faptul că depind de niște baterii nu prea lărgesc orizonturile poliției în materie de intervenție.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here