Zi de zi sunt lansate noi criptomonede, fata de care publicul dezvolta sau nu interes. Monedele digitale constituie in orice caz un subiect de atractie la ora actuala, mai ales cand randamentul pe care il pot oferi acestea este unul de proportii. In cazul celor noi cu siguranta ca este unul mai mare decat a celor deja existente. Depinde in orice caz de la o moneda la alta.
Despre ICO-uri se poate sa fi auzit, chiar daca nu stii la ce se refera. Este vorba despre adunarea capitalului necesar pentru a lansa o moneda virtuala. Despre criptomonede si cum functioneaza acestea sunt multe de spus. Fiecare in parte folosesc anumiti algoritmi, iar masura in care este necesar sa ii cunosti poate sa difere.
In anul incheiat a fost vorba despre o cifra de investitii de peste 3,4 miliarde de dolari, raportate la un numar de 211 ICO-uri. Prin ICO si procesul pe care il presupune, se urmareste eliberarea posibilitatii de a cumpara criptomonede, insa nu fara a atinge cele doua praguri de capitalizare – softcap si hardcap. Intregul proces se refera la 3 etape bine determinate.
Prima etapa – Private Sale
Se refera la discutia despre criptomonede realizata la nivelul investitorilor autorizati si a echipei din spatele monedei in cauza. Sunt si primii care realizeaza o investitie in aceasta.
A doua etapa – Pre-sale
Oricine doreste are posibilitatea de a rezerva un numar de criptomonede, realizand asta prin intermediul a ceea ce se numeste contract in alb. Trebuie stiut insa ca nu este o generalitate si ca sunt ICO-uri care nu realizeaza rezervari.
A treia etapa – Crowdsale
E momentul in care poti sa realizezi o achizitie, indiferent de cine esti. Este clipa lansarii practice a ICO-ului. Ai in vedere si faptul ca anumite ICO-uri inchid aceasta perioada intr-un timp foarte scurt – de 30 de secunde de exemplu. Asta se datoreaza faptului ca multi vor sa cumpere, dat fiind ca sunt proiecte excelente.
- Cum faci investitii in ICO?
Desigur ca si vizavi de asta trebuie sa te raportezi la niste criterii pentru a realiza investitii avantajoase.
Saptamanal, zeci de ICO-uri sunt lansate. Mare parte a investitorilor urmaresc criterii vaste, prin care sa diferentieze criptomonedele, respectiv sa se opreasca asupra celor ce sunt mai promitotoare.
Fiecare proiect prezinta plusurile sale, iar acestea sunt cu siguranta de analizat inainte de a realiza investitii. Atunci cand acestea sunt gestionate de o parte de marketing pricepute, observi si avantajele.
Pentru a-ti forma cat de cat o idee cu privire la succesul pe care il vor avea anumite ICO-uri, ceea ce trebuie sa faci este sa analizezi CV-urile echipei din spatele criptomonedei. Daca e sa te iei dupa ceea ce spun apropiatii, dupa speculatiile lor care nu au o baza informata, ai sanse mari sa nu ajungi nicaieri.
In unele cazuri si in astfel de situatii e de preferat sa nu mergi la risc. Ti-au fost de folos aceste informatii? Citeste numeroase alte subiecte si stiri de interes despre criptomonede pe site-ul Criptomonitor.ro.