Home International 9 morți în urma inundațiilor din Veneția

9 morți în urma inundațiilor din Veneția

677
0
venetia

Vânturile puternice și ploile abundente au paralizat Italia în ultimele zile, cauzând până acum 9 morți. Cele mai grave inundații au avut loc în Veneția, acestea fiind catalogate drept cele mai mari din ultimii 10 ani. Școlile au fost închise în toată țara iar autoritățile au făcut apel la oameni să amâne călătoriile de-a lungul țării. De asemenea, serviciul de Protecție Civilă a emis multiple alerte de vreme rea.

Doi tineri au murit în sudul Romei în momentul în care un copac desprins de vântul puternic le-a lovit mașina, în timp ce o a treia persoană și-a pierdut viața în apropiere de Terracina în același mod. Un alt tânăr de 21 de ani a pierit lovit de un copac în timp ce mergea prin Naples, iar o femeie a murit după ce a fost lovită de niște gunoaie luate de vânt în regiunea Liguria. Din păcate, s-a stins și un pompier voluntar care ajuta în cadrul unui apel din San Martino .

Majoritatea orașului-lagună Veneția a fost inundat de apă dar aici nu este nimic ciudat, inundații într-un oraș în care se călătorește de obicei cu barca nu e nimic deosebit. Cu toate acestea, se zvonește că acestea sunt cele mai grave inundații Venețiene din ultimii 10 ani. Aici, nivelul apelor a crescut cu 1,6 metri față de nivelul mării, ducând la inundarea orașului în proporție de 77% din suprafață. Recordul absolut de inundații în Veneția datează din anul 1966 când nivelul apelor a crescut cu 1,99 metri.

Luni, refluxuri uriașe au fost cauzate de sistemul atmosferic cu presiune scăzută din nordul Italiei, sistem care a adus ulterior și vânturi puternice din sud înspre nord, aducând apa la Veneția. culmea culmilor, maratonul de la Veneția s-a ținut duminică, alergătorii având parte de un eveniment unic în istorie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here