Home Diverse Traductoarele de presiune – ce sunt, la ce folosesc și de unde...

Traductoarele de presiune – ce sunt, la ce folosesc și de unde le poți cumpăra?

765
0
Traductoarele de presiune

Tehnologia a evoluat foarte mult în ultimii ani și evident că a tras după ea și industria. Cele două au mers mână în mână încă de la începutul civilizației și pe măsură ce timpul a trecut, tehnologia a avut grijă să devină suport pentru industrie astfel încât viața omului să fie din ce în ce mai calitativă. Astăzi, industria a ajuns la un standard destul de ridicat, totul este bazat pe tehnologie adică pe automatizare. Cel mai bun exemplu care ne dovedește cât de mult a evoluat societatea în ultimii 150 de ani sunt aceste traductoare de presiune. Discutăm astăzi despre niște echipamente industriale automatizate care nu numai că înlesnesc procesul de producție, dar reușesc să-l ajute să devină mai calitativ.

Traductoarele de presiune reprezintă niște echipamente industriale folosite pentru măsurarea cu precizie foarte mare a presiunii dintr-un anumit sistem hidraulic sau pneumatic industrial. De-a lungul timpului acestea au evoluat odată cu tehnologia și au devenit nu doar digitalizate, dar au căpătat și o precizie superioară. Aceste traductoare funcționează după un principiu destul de simplu de înțeles, ele transformă presiunea dintr-o instalație într-un curent electric ce poate fi măsurat instant. Cei de la www.bartrom.ro sunt specializați în comercializarea de asemenea echipamente industriale în cazul în care vă întrebați de unde se pot cumpăra. Tot la ei găsiți și un regulator de presiune de calitate. Cel mai interesant aspect atunci când te gândești la aceste echipamente de măsurare a presiunii este faptul că în urmă cu foarte mult timp, nimeni nu ar fi crezut că ele vor exista. Tehnologia este imprevizibilă și ne-a demonstrat acest lucru în nenumărate ori, în special atunci când vine vorba despre comunicații. Cine și-ar fi imaginat în urmă cu 50 de ani că astăzi vom avea internet și că vom avea traductoare de presiune pe care să le putem cumpăra din magazine virtuale, fără să mai fim nevoiți să ne mai deplasăm de acasă?

Probabil nici cei mai vizionari.

Din păcate, există și un adevăr mai trist care stă la baza acestor magazine online. Ele au fost practic nevoite să se mute în mediul virtual pentru a ajunge la clienți. Orașele mici de provincie sunt în moarte clinică din punct de vedere industrial iar cei care încă mai întrețin mici activități de producție au nevoie de echipamente. Poate că ar fi fost mai bine dacă ar fi rămas active și în orașele mici de provincie, însă din păcate acolo unde nu prea mai există industrie, astfel de magazine ar fi dat faliment. E bine și cu online-ul, măcar cei care au nevoie de traductoare de presiune de foarte bună calitate știu exact de unde să le cumpere și nu mai sunt nevoiți să plece prin oraș să le caute. Ele există probabil și pe la magazinele de bricolaj, însă nu le-aș putea recomanda. Cunoaștem cu toții strategia acestor magazine. Calitatea îndoielnică a produselor comercializate în vederea maximizării profiturilor nu este benefică pentru industriașii care doresc la rândul lor calitate. Nu ai cum să produci ceva de calitate dacă instalația ta nu este de calitate, cred că e destul de logic.

Rămâne de văzut cum va evolua industria, rămâne de văzut ce se va întâmpla pe viitor cu magazinele online, cu producătorii de echipamente industriale, etc. Din moment ce evoluția tehnologiei rezervă multe surprize, nimeni nu cred că poate să-și dea cu părerea în acest sens. Cert este că industria va fi mult mai mult facilitată cum este în prezent. E interesant să ne gândim ce va fi în viitor analizând timpul care a trecut de la startul epocii industriale. Într-un timp foarte scurt s-a evoluat foarte mult și probabil același lucru ne așteaptă și pe viitor.

E suficient să privești modul în care arată aceste traductoare de presiune ca să-ți dai seama ce înseamnă de fapt tehnologia în ziua de azi și cât de mult a evoluat. Voi ce părere aveți? Cum credeți voi că va evolua industria în următorii 50 de ani? Lăsați-mi răspunsurile voastre în secțiunea de comentarii de mai jos, sunt curios care este și părerea voastră.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here