Home Economic Acțiunile Facebook – în cădere liberă

Acțiunile Facebook – în cădere liberă

1040
0
Facebook

Facebook a început să contracareze criticile conform cărora, platforma a fost lăsată pe mâna unor oameni mai puțin profesioniști, însă se pare că e prea târziu. Investitorii se retrag. Joi, bursa s-a deschis cu 150.13 dolari/acțiune Facebook, cu 30% mai puțin față de acum 3 luni, respectiv luna iulie.

Pe măsură ce compania a avut de-a face cu tot mai multe scandaluri legate de intimitate și fake news, valoarea acțiunilor a început să scadă. De fapt, acțiunile Facebook au ajuns la fel de jos ca atunci când a avut loc scandalul Cambridge Analytica.

Acum, după ce a avut loc o nouă problemă de securitate care a expus datele a peste 50 de milioane de utilizatori, cea mai mare platformă de socializare din lume este în picaj.

Facebook a avut parte de un an destul de greu, a trecut de multe ori de la agonie la extaz. În noiembrie 2017 o acțiune valora în jur de 170 de dolari, valoarea a scăzut în urma scandalului din aprilie anul acesta la aproape 150 de dolari, apoi a crescut fulminant până la aproape 220 de dolari, de unde a căzut drastic începând cu luna august ajungând astăzi la aproximativ 150 de dolari.

Între timp, Facebook a anunțat un nou dispozitiv pentru videoconferințe numit Portal, care are de gând să pună capăt îngrijorărilor legate de securitate. Dacă va fi un proiect de succes sau nu, rămâne de văzut.

Momentan, compania plusează bani grei în aplicația Stories, un format vizual popularizat de Snapchat, cu potențial necunoscut din punct de vedere publicitar.

Facebook are nevoie de stabilitate și de un liant pozitiv ca să-și revină iar acest plus de pozitivitate s-ar putea să vină din câștigurile anunțate luna aceasta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here