Home International 17 condamnări la moarte în urma bombelor puse în biserică (Egipt)

17 condamnări la moarte în urma bombelor puse în biserică (Egipt)

1399
0
egipt

O curte militară din Egipt a condamnat 17 persoane la moarte joi, după ce s-a stabilit că acestea ar fi fost implicate în plasarea de bombe în trei biserici și un punct de control al poliției între 2016 și 2017. În cadrul acestor atentate, peste 80 de persoane și-au pierdut viața. Alte 19 persoane au primit condamnare la închisoare pe viață. ISIS a revendicat atacul din aprilie 2017, când două biserici Creștine  din orașul Tanta și Alexandria au fost aruncate în aer. 45 de persoane au murit în cele două explozii.

În decembrie 2016, alt atac asupra unei biserici Creștine din Cairo a curmat viața a 25 de persoane, ISIS revendicând și acel atac. Faptul că o parte dintre persoanele implicate în aceste atentate au primit condamnare la moarte, a stârnit interesul grupului Amnesty International, care susține faptul că moartea acelor oameni nu va stopa viitoarele atentate. „Cei acuzați de implicare în cele trei crime odioase trebuie duși și judecați într-un tribunal civil care respectă drepturile omului și ideea de proces echitabil” spune Najia Bounaim, director al Amnesty International pentru Africa de Nord.

Din 2011, creștinii sunt oarecum persecutați în Egipt, din momentul în care regimul Hosni Mubarak s-a instalat la putere. De atunci, multe case creștine au fost incendiate, membrii bisericii creștine au fost atacați pe stradă și jefuiți, iar în ultimii ani se pare că au început să aibă loc și atentatele teroriste prin bisericile acestora. Creștinii Copți alcătuiesc undeva la 10% din totalul de 91 de milioane de cetățeni egipteni. Teologia lor se bazează pe învățăturile apostolului Marcu, cel care a introdus creștinismul în Egipt.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here