Home International James Allison șiTasuku Honjo au câștigat Premiul Nobel pentru Medicină în 2018

James Allison șiTasuku Honjo au câștigat Premiul Nobel pentru Medicină în 2018

738
0

Americanul James Alison și japonezul Tasuku Honjo  au câștigat Premiul Nobel 2018 în medicină, în baza unor studii de pionierat pentru tratarea cancerului.

Comitetul Nobel a acordat premiul ambilor cercetători întrucât amândoi au adus în lumina reflectoarelor un tratament prin intermediul căruia sistemul imunitar al organismului atacă celulele canceroase.

Abordarea, cunoscută internațional sub denumirea immune checkpoint theory, a revoluționat tratamentul împotriva cancerului și a schimbat fundamental modul în care eram obișnuiți să tratăm această boală.

Această distincție este prima din lume acordată pentru terapia cancerului. James Alison este directorul Departamentului de Imunologie și director al Platformei de Imunologie la Universitatea de Stat din Texas și la MD Anderson Cancer Center.

Honjo a lucrat ca profesor la Universitatea Kyoto timp de 34 de ani și a descoperit o proteină din sistemul imunitar, proteină ce poate fi folosită ca o frână împotriva cancerului.

Prin stimularea capacității sistemului imunitar de a ataca celulele canceroase, laureații Premiului Nobel de anul acesta au pus bazele unui nou principiu în calea terapiei cancerului. Între anii 1901 și 2017, Premiul Nobel pentru Medicină a fost atribuit de 108 ori, la 214 laureați.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here