Home Lifestyle Cea mai izolată experiență fine dining din lume

Cea mai izolată experiență fine dining din lume

768
0
fine dining

Aceasta este o experiență fine dining care necesită dedicare. Koks, primul restaurant din Insulele Faroe acreditat Michelin, se află la mare distanță de drumurile principale.

Stă pur și simplu izolat în arhipelagul Nord Atlantic, la jumătatea distanței dintre Islanda și Norvegia.

„Restaurantul Koks este amplasat într-o vale, departe de drumurile principale. Natura din jurul nostru este una oarecum dezlănțuită, sălbatică” spune chef Poul Andrias Ziska.

Clima locală este de asemenea faimoasă pentru vânturile sale, de multe ori s-a întâmplat ca bucăți din restaurant să fie zburate direct în mare. Pentru că 99% din suprafața statului Ins. Feroe este mare, majoritatea meniurilor servite în acest restaurant sunt pe bază de pește și fructe de mare.

Unele dintre ingrediente sunt chiar interesante, precum scoicile mahogany. Aceste scoici sunt unele dintre cele mai bătrâne creaturi marine, cele scoase din apă pentru servire pot avea chiar și 500 de ani.

Doar cercetătorii se mai folosesc de aceste scoici. Restaurantul pune la dispoziția clienților 17 feluri de mâncare, la care se pot folosi arici de mare, măcriș sălbatic și carne de oaie uscată natural, de vânt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here