Home Diverse 3 motive să te înscrii la cursuri de programare

3 motive să te înscrii la cursuri de programare

733
0
cursuri de programare

În ziua de azi, internetul, calculatoarele, tehnologia, reprezintă parte activă a societății. De fapt, la cât de mult s-a dezvoltat internetul în ziua de azi, ne-ar fi imposibil să ne imaginăm o lume lipsită de această minune. Oricare dintre noi a avut o perioadă în care internetul nu i-a mers pe calculator și am observat cu toții faptul că în acele momente, calculatorul nu mai are parcă nicio valoare. Ei bine, pentru ca internetul să ajungă la stadiul actual a fost nevoie de multă programare și de milioane de programatori. Aplicațiile WEB sunt din ce în ce mai necesare, într-o lume în care totul este interconectat via IoT (Internet of Things). Meseria de programator este una la care toți pot să acceadă în cazul în care tehnologia nu este ceva chiar străin. De fapt, există 3 motive pentru care ar trebui să urmezi cursuri de programare JAVA și să devii astfel programator parte activă la dezvoltarea internetului. Cine știe cum va arăta acest internet peste alți 20 de ani dacă în ultimii 20 a căpătat o astfel de formă. Haideți să trecem în revistă așadar principalele trei motive pentru care ar trebui să te înscrii și tu la cursuri de programare.

3 motive să te înscrii la cursuri de programare

Este o meserie de viitor

După cum spuneam mai sus, programarea a evoluat foarte mult, odată cu tehnologia, ducând internetul la nivelul pe care-l regăsim astăzi. S-a ajuns la un nivel atât de sus încât se poate cumpăra orice online, mediul virtual a devenit automat un suport perfect pentru comerț. Atât timp cât se fac bani, există viitor. Din multe puncte de vedere consider faptul că meseria de programator nu o să moară niciodată, este una dintre cele mai „de viitor” meserii. Și pe măsură ce internetul se va dezvolta și mai mult va fi nevoie de și mai mulți programatori.

Un programator este bine plătit

Salariul unui programator începător poate să plece și de la 1000 de euro în România. Dacă se optează pentru străinătate, salariile sunt mult mai mari atât pentru începători cât și pentru cei care au experiență. Pentru cei care doresc să rămână în România, meseria de programator le poate aduce un venit suficient de mare cât să-și poată întemeia o familie aici, cumpăra o casă, etc. Trăim într-o țară în care salariul minim pe economie este mult mai mic decât în Europa Civilizată iar jobul de programator îți poate aduce o plată europeană în țara ta.

Meseria de programator este comodă

Există multe joburi remote, adică joburi la care prezența la birou nu este neapărat necesară. Profitând de internet, un programator poate lucra la o aplicație din Cloud ori poate lucra la ea de pe calculatorul personal de acasă și o poate transmite ulterior pe internet celor cu care se colaborează. Există mulți programatori care-și deschid un PFA și lucrează ca freelance, însă există joburi de programatori remote și la marile companii IT din România.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here