Home International NASA a lansat cu succes proba care va studia atmosfera Soarelui

NASA a lansat cu succes proba care va studia atmosfera Soarelui

657
0
Parker Solar Probe

Duminică dimineață, United Launch Alliance a lansat cea mai puternică rachetă din portofoliu, Delta IV Heavy, singura capabilă să ducă aproape de Soare o sondă NASA pe nume Parker Solar Probe.

Această sondă este prima din istorie care va studia atmosfera Soarelui de la o distanță de 4 milioane de mile depărtare. Să trimiți o probă în apropierea Soarelui este o misiune destul de dificilă, în special din pricina faptului că Terra se mișcă lateral cu o viteză de 67.000 de mile/oră iar pentru a ajunge în centrul sistemului solar, Parker Solar Probe trebuie să anuleze această viteză prin abordarea unei traiectorii în direcția opusă Pământului.

Astfel, proba avea nevoie de foarte multă putere la lansare, motiv pentru care s-a folosit racheta Delta IV Heavy. Oricum, această rachetă a folosit mult mai multă forță față de normal pentru a propulsa proba, pe lângă cele trei propulsoare din componență, i-a mai fost atașat un stagiu construit de Northrop Grumman.

Acest stagiu este cel care propulsează proba către Soare după ce racheta iese din atmosferă. Proba Parker o să reușească să accelereze și mai mult folosindu-se de gravitația planetei Venus, pe măsură ce se va apropia de Soare, la final aceasta va călători cu o viteză de 430.000 de mile/oră, cea mai mare viteză din istorie pentru un vehicul care călătorește în cosmos.

În atmosfera Soarelui, proba va avea viață destul de grea, acolo sunt aproximativ 3 milioane de grade F, aproximativ 1.6 milioane de grade Celsius. Aceasta va studia particulele energetice din acea zonă în vederea soluționării misterelor legate de sistemul nostru solar. Atmosfera soarelui este de 300 de ori mai caldă față de suprafața lui, lucru pe care cercetătorii de exemplu nu ți-l pot explica acum.

Previous articleNASA a anunțat echipajele pentru prima navetă spațială construită de Boeing și SpaceX
Next article6 motive să cumperi scule pneumatice de pe internet
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here