Home International NASA a anunțat echipajele pentru prima navetă spațială construită de Boeing și...

NASA a anunțat echipajele pentru prima navetă spațială construită de Boeing și SpaceX

671
0

Astăzi, NASA a anunțat membri echipajelor pentru primele zboruri cu naveta  Commercial Crew, construită de SpaceX și Boeing. Acest vehicul spațial a fost proiectat pentru a transporta astronauții către Stația Spațială Internațională. Aceste echipaje vor fi de fapt primii pasageri care vor folosi noul vehicul, testându-l în câteva drumuri către Stația Spațială Internațională. Testele vor avea loc la anul, în 2019, deocamdată nu se știe data exactă la care naveta Commercial Crew va decola prima dată.

Astronauții NASA Doug Hurley și Bob Behnken vor forma primul echipaj care va călători la bordul capsulei Crew Dragon, o versiune upgradată a capsulei cargo Dragon, modificată pentru a duce oamenii în cosmos pe spinarea unei rachete Falcon 9. Acest prim zbor va certifica pentru NASA faptul că această capsulă, Dragon Crew va putea duce la bun sfârșit misiunile viitoare ale NASA. Odată certificată, capsula va fi folosită ulterior de echipajul de astronauți NASA format din Victor Glover și Mike Hopkins.

Între timp, astronauții Eric Boe și Nicole Aunapu Mann vor fi primii care vor zbura cu capsula CST-100 Starliner a celor de la Boeing, capsulă trimisă în cosmos de o rachetă Atlas  V construită de United Launch Alliance. Cei de la Boeing au în plan să-și trimită și proprii astronauți cu această capsulă în teste, este vorba despre Chris Ferguson, alături de Josh Cassada și Sunita “Suni” Williams de la NASA. În 2018, NASA a anunțat 4 astronauți care vor zbura în acest program dar nu a anunțat și care navetă va fi folosită. Majoritatea celor implicați au experiență cu navete Soyuz sau Space Shuttle.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here