Home Diverse Ghid pentru cumpărarea cremei de corp potrivite

Ghid pentru cumpărarea cremei de corp potrivite

731
0

Atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii, crema și loțiunea de corp sunt unele dintre primele produse la care ne gândim. Dar cum o alegem pe cea mai bună? Acest articol își propune să îți ofere informații care să te ajute să faci alegerea potrivită nevoilor pielii tale.

Ce conține cea mai bună cremă de corp

  • Humectanți, cum ar fi glicerina, pantenolul și acidul hialuronic. Aceste ingrediente hidratante atrag hidratarea spre stratului exterior al pielii;
  • Ingrediente ocluzive, precum lanolina, uleiul mineral și ceara. Acestea creează o barieră la nivelul superior al pielii pentru a „bloca” ingredientele hidratante.
  • Emolienți, precum uleiul de jojoba și stearatul de gliceril. Emolienții umplu spațiile goale dintre grupurile de celule, făcând pielea să devină moale, netedă și flexibilă.
  • Alte ingrediente de regenerare a pielii, cum ar fi ceramidele și colesterolul – substanțe pe care pielea sănătoasă le produce în mod natural – pot ajuta la refacerea aspectului viguros al pielii.

Alte aspecte pe care să le ai în vedere atunci când vrei să cumperi o loțiune de corp

  • Nu te ghida după culoarea sau parfumul cremei. Acestea nu indică nimic în legătură cu nivelul de hidratare sau despre calitatea produsului, și, în plus, pot chiar să îți irite pielea. Orientează-te spre ingrediente naturale, cum ar fi uleiurile de plante, care să dea un miros plăcut produselor tale cosmetice.
  • Un preț accesibil. Loțiunea de corp este menită să fie aplicată pe tot corpul, în fiecare zi – un obiectiv greu de realizat în cazul în care prețul cremei este exorbitant. O loțiune de corp de la o farmacie sau de la un brand de încredere îți vor oferi efectele pe care le urmărești, nefiind necesar să plătești extra doar pentru eticheta produsului cu pricina.
  • Se simte plăcut. Cele mai bune loțiuni și creme de corp oferă o senzație mătăsoasă, care nu încarcă pielea. Cremele și unguentele cu acțiune mai intensă, pentru pielea degradată, vor fi mai grele datorită ingredientelor utilizate, dar sunt destul de ușor de aplicat și nu ar trebui să aibă un efect lipicios.
  • Flaconul sau tubul în care este ambalat. Un ambalaj de calitate împiedică aerul și bacteriile să degradeze loțiunea, potrivit experților în îngrijirea tenului. Produsele ambalate în borcane permit agenților externi (în special proveniți de pe degete) să intre în crema de corp de fiecare dată când îl folosiți.
  • pH-ul corect. Loțiunile de corp cu anumite ingrediente, cum ar fi cele destinate exfolierii, necesită echilibrul corect al pH-ului pentru eficiență maximă. În plus, o loțiune de corp prea acidă sau prea alcalină poate avea un impact semnificativ asupra echilibrului natural al pH-ului pielii (în jur de 5,5), distrugând bariera naturală de protecție a pielii și contribuind la apariția unor semne vizibile ale îmbătrânirii.

Considerații finale

Dacă pielea ta nu este foarte uscată, tot ce îți este necesar găsești într-o loțiune de corp și o cremă de zi. În cazul în care pielea ta este într-adevăr uscată, sau pentru zonele cu probleme, cum ar fi călcâiele crăpate, vei avea nevoie de o cremă mai grasă sau de un unguent.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here