Home International Rusia a prezentat noi arme după întâlnirea dintre Putin și Trump

Rusia a prezentat noi arme după întâlnirea dintre Putin și Trump

883
0

Imediat după ce s-a terminat întâlnirea dintre Putin și Trump, Rusia a defilat în presă cu noi arme de distrugere în masă. Este vorba despre racheta nucleară Burevestnik, despre sistemul de rachete hypersonic Avangard, racheta balistică intercontinentală Sarmat, drona subacvatică Poseidon și racheta hypersonică Kinzhal. Cu puțin timp în urmă de întâlnirea cu Trump, președintele Rusiei a adus în discuție avansul tehnologic militar pe care țara kl-a cunoscut în ultima vreme, spunând fără să intre în detalii faptul că Rusia are în acest moment cele mai bune arme din lume. Iată detalii despre cele 5 arme.

Rusia a prezentat noi arme după întâlnirea dintre Putin și Trump

Racheta nucleară Burevestnik – propulsată de un mic motor nuclear, racheta poate fi echipată cu focos nuclear și căpăta astfel rază nelimitată. Testele de zbor vor avea loc curând.

Sistemul de rachete hypersonic Avangard – rachete intercontinentale capabile să zboare cu viteze de până la 20 Mach, adică cu peste 24.000 de kilometri pe oră, și să evite sistemele de interceptare.

Racheta balistică intercontinentală Sarmat – Rusia spune că aceasta este cea mai avansată rachetă de tip ICBM din lume la ora actuală. Abia în 2021 se va bucura de primele teste.

Drona subacvatică Poseidon – drona poate transporta focos nuclear și poate lua la țintă porturile inamice. De asemenea, aceasta poate fi detonată în apropierea portavioanelor inamice. Drona este lansată de un submarin și ajunge la destinație prin propriile calcule, este autonomă.

Racheta hypersonică Kinzhal – avioanele rusești MiG-31K și Tu-22M3 au testat vreo 10 zile această rachetă la începutul lui iulie. Racheta poate ajunge la o viteză echivalent Mach 10 (12.000 km/h)și are o rază de 2000 de kilometri.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here