Home WarPress După un schimb de focuri între Israel și Hamas, pacea a fost...

După un schimb de focuri între Israel și Hamas, pacea a fost restaurată

2522
1
hamas

La câteva ore după ce au izbucnit violențele între Israel și Hamas (pentru a doua oară într-o săptămână), pacea a fost restabilită. Conflictul a luat amploare după amiază, după ce un soldat israelit a murit, lovit de gloanțe. Acesta se afla în jurul unui gard de protecție care separă Israel de Fâșia Gaza. Acesta este primul soldat israelit ucis lângă gard din 2014, de când a izbucnit războiul dintre Israel și Hamas.

Armata Israeliană a răspuns cu un contraatac cu avioane, tancuri și artilerie. 4 oameni au fost uciși în urma acestui contraatac, potrivit Ministrului Sănătății din Palestina. Hamas, un grup militant care conduce enclava de pe coastă a afirmat într-un mesaj pe WhatsApp faptul că trei oameni de-ai lor dintre cei patru decedați fac parte din Brigada Qassam. În timpul conflictului, trupele Hamas au mai aruncat cu explozibili dincolo de gard, după care trupele israelite au pornit la atac cu avioanele și au raportat că au reușit să elimine centrul de comandă al unui batalion Hamas, un depozit pentru drone, un sistem de apărare aerian și o fabrică folosită pentru producerea  de armament.

Vinerea trecută, armata israeliană a anunțat că cel puțin trei rachete au fost aruncate către Israel din Gaza: două fiind interceptate de sistemul de apărare aerian Iron Dome. Racheta care nu a fost interceptată nu a făcut nicio victimă din fericire. Nickolay Mladenov, șeful ONU pentru Orientul Mijlociu, a chemat cele două tabere la negocieri pentru a stopa escaladarea conflictului.

Previous articleDe unde poți cumpăra cele mai bune camere frigorifice vitrate?
Next articleRusia a prezentat noi arme după întâlnirea dintre Putin și Trump
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here