Home International Primul autoturism full electric de la Porsche

Primul autoturism full electric de la Porsche

607
0
Porsche Taycan

Industria automobilelor electrice a primit un upgrade. Acesta se numește Porsche Taycan, un bolid full electric capabil să atingă suta la oră în mai puțin de 3.5 secunde. Se pare că nu doar Toyota sau Nissan au lucrat intens pentru a aduce pe piață automobile electrice, iată că nici cei de la Porsche nu au stat cu mâinile în sân. Dacă în urmă cu câțiva ani vedeam automobilele electrice ca pe un moft, faptul că mărci de renume precum BMW și Porsche intră pe această piață, ne demonstrează faptul că avem de-a face cu un trend care va deveni în scurt timp o obișnuință, chiar și în țări subdezvoltate precum România.

Porsche Taycan este cunoscut drept Mission E în stadiul de dezvoltare și poate atinge suta la oră în doar 3.5 secunde. Practic, nici nu-ți dai seama judecând după aceste performanțe că ai de-a face cu o mașină electrică, viteza maximă fiind setată la 250 de kilometri pe oră. Din punct de vedere al autonomiei, Porsche Taycan stă destul de bine, poate să parcurgă o distanță de 300 de mile (480km). În plus, mașina dispune de un sistem de fast charging care, potrivit celor de la Porsche, poate asigura o autonomie de 240 de mile (384 km) după doar 15 minute de încărcare. În acest moment Porsche lucrează cu partenerii din întreaga lume pentru a monta stațiile de încărcare capabile de fast charging.

Când va intra pe piață Porsche Taycan? Se pare că la finalul lui 2019 îl vom putea cumpăra, dacă vom avea în pungă minim 80.000 de dolari.

Previous articleCe înseamnă de fapt o cafea de foarte bună calitate?
Next articleSubaru 360 – cea mai proastă mașină vândută vreodată în SUA
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here