Home Diverse Cum profiti la maxim de suma cheltuita cu scoala de soferi

Cum profiti la maxim de suma cheltuita cu scoala de soferi

1368
0
scoala

Pentru doritorii de permis tarifele practicate de scolile de soferi pot reprezenta un adevarat efort financiar. Statistic, cei mai multi doritori de carnet sunt studenti sau persoane in cautarea unui loc de munca iar pentru acestia costul scolii de soferi nu este de loc usor de acoperit. In aceste conditii este de maxima importanta ca banii cheltuiti sa fie fructificati la maxim, astfel incat examenul sa fie promovat din prima, fara cheltuieli suplimentare.

Pericolul cheltuielilor suplimentare pentru obtinerea unui permis de conducere

Tariful scolii de soferi si taxe pentru examen par la prima vedere singurele cheltuieli pentru obtinerea permisului. Aceasta este din pacate cazul doar in situatii ideale pentru ca de multe ori la aceste sume se adauga cheltuieli neprevazute.

Spre exemplu, unele scoli de soferi care practica tarife mai mici decat competitia pot avea costuri suplimentare pentru benzina sau pot forta elevii sa cumpere manuale redactate de instructorii proprii, cu preturi peste cele obisnuite. Mai mult, in cazul in care examenul nu este promovat din prima si apare nevoia orelor de practica suplimentare este vorba de o alta cheltuiala, destul de substantiala.

Pentru a profita la maxim de suma cheltuita, scoala de soferi trebuie luata in serios

Multi doritori de permis trateaza scoala de soferi cu lipsa de seriozitate iar acest lucru se intampla pentru ca subestimeaza dificultatea examenului pentru permis. Examenul teoretic in mod special este extrem de dificil pentru cei care se prezinta nepregatiti.

In momentul in care scoala de soferi este aleasa cu atentie si cursurile sunt luate in serios, sansele de promovare a examenului de la prima incercare cresc si astfel riscurile de cheltuieli suplimentare scad.

1 Atentia la cursuri. Cursurile de legislatie si teorie pot parea plicticoase, in mod special pentru ca sunt condensate astfel incat materia este prezentata intr-un timp mult prea scurt. Acesta este exact motivul pentru care doritorii de permis ar trebui sa fie concentrati si atenti la curs, astfel incat sa reuseasca sa retina cat mai multa informatie din mers.

2 Manualele gratuite. Manualele gratuite pot parea la prima vedere o afacere excelenta. De multe ori, insa, economia pe care doritorii de permis o fac neachizitionand materiale de studiu suplimentare se transforma in cheltuieli suplimentare atunci cand descopera ca nu sunt pregatiti pentru examen. Manualele in format electronic precum Codul Rutier Mura in Gura sunt cele mai recomandate pentru studiul individual.

3 Alegerea instructorului auto. Alegerea instructorului auto nu trebuie lasata la voia intamplarii. Compatibilitatea cu instructorul auto afecteaza cat de bine vor fi fructificate orele de condus care intra in pachetul de baza al scolilor de soferi. Doritorii de permis sunt sfatuiti sa se asigure ca au o comunicare excelenta cu instructorul si ca invata in ritmul ideal pentru a evita nevoia de ore suplimentare ulterioare, care sunt destul de costisitoare.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here