Home Economic Bitcoin ar putea pune capac internetului, spun bancherii

Bitcoin ar putea pune capac internetului, spun bancherii

963
0
Bitcoin

Acesta este mesajul transmis de un nou raport, adus la iveală de o organizație ce reprezintă cele mai mari bănci din lume. Grupul, Bank for International Settlements (BIS) din Elveția, spune că interesul exagerat pentru Bitcoin și alte criptomonede i-a făcut să se uite dincolo de această frenezie și să identifice cu ce anume pot contribui criptomonedele la economie.

Autorii acestui studiu nu au fost deloc impresionați, detailând o serie de probleme generate de ideea de a adopta criptomonede sub forma banilor. Există pericolul ca întreg internetul să fie pus pe butuci dacă se vor face plăți masive pentru produse și servicii cu criptomonede.

Acest studiu a fost publicat duminică. Problema principală ar fi faptul că dacă se va trece la plăți masive cu Bitcoin, magazinele nu vor putea să stocheze pe servere atât de multă criptomonede.

Doar super computerele ar putea fi capabile să țină pasul cu plățile în Bitcoin, fiind necesare cantități de date uriașe în timpul acestor tranzacții, cantități de date ce ar putea pune capac internetului. Experții au avertizat în trecut și despre consumul uriaș de energie care va apărea dacă Bitcoin va crește în ochii lumii. Bank for International Settlements a scos în evidență faptul că dacă oamenii vor începe să folosească criptomonede în locul banilor reali, va apărea și fluctuația de cotație.

Anul trecut Bitcoin a valorat aproape 19.000 de dolari iar acum e doar 7000. Apoi, fiecare tranzacție cu criptomonedă va fi taxată și cu cât cererea va fi mai mare cu atât și taxele vor fi mai mari. În decembrie anul trecut, aceste taxe ajunseseră la 57 dolari/tranzacție. „Doar imaginați-vă, dacă cumpărați o cafea de 2 dolari cu BTC, plătești 57 de dolari tranzacționarea” spune Hyun Song Shin, autorul studiului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here