Home Diverse 3 motive să-ți înscrii copilul la cursuri de limba germană

3 motive să-ți înscrii copilul la cursuri de limba germană

779
0

Limba germană este una destul de dificil de învățat, însă foarte utilă. Conform statisticilor, în acest moment sunt peste 5 milioane de români plecați la muncă în străinătate, dintre care peste 20% sunt în Germania. Deși nu se știe niciodată ce va fi în viitor, dacă ai un copil și vrei să-l înveți limbi străine, ar trebui să îl dai neapărat la meditații limba germană pentru începători. În școală sunt șanse mici să învețe așa ceva. Vei vedea în cele ce urmează de ce pun atât de mult accent pe aceste cursuri germană, de ce doresc să scot în evidență utilitatea studiului acestei limbi dificile.

3 motive să-ți înscrii copilul la cursuri de limba germană

  1. E posibil ca viitorul lui să fie în Germania – după cum știm, Germania în acest moment, și de fapt dintotdeauna a fost una dintre țările Europene cu cele mai ridicate standarde de viață. Se trăiește bine în Germania, cu mult mai puțin stres și cu mult mai mult timp liber față de România, unde joburile fără „disponibilitate la program prelungit” au dispărut demult. În plus, Germania este una dintre cele mai corecte țări din UE din punct de vedere al salarizării, acolo nu muncește nimeni gratis cum se întâmplă de multe ori în România cu orele suplimentare.
  2. Vacanțele în Germania vor fi mult mai frumoase – în ziua de azi e foarte la modă vacanța în Germania sau tabăra în această țară plină de natură. Sunt ferm convins de faptul că al tău copil se va simți mult mai bine într-o țară pe care o înțelege, chiar dacă discutăm de câteva zile. Să vizitezi Germania fără să fii capabil să citești o plăcuță de îndrumare e ca și cum te-ai uita la un film fără sonor, fără să înțelegi ce se discută acolo. Orice vizită a Germaniei impune oarecum cunoașterea limbii, este o țară care ține foarte mult la propriile valori.
  3. Contactul cu cultura și istoria Germaniei va avea un efect pozitiv – chiar dacă al tău copil nu va ajunge să muncească în Germania vreodată, chiar dacă nu se va duce în excursii, tabere sau alte minuni pe la nemți, cu siguranță incursiunea în istoria și în tradițiile acestei nații va avea un efect pozitiv asupra dezvoltării personale. Germania este una dintre țările europene cu cea mai frumoasă și amplă istorie și cu cele mai frumoase tradiții. Meditațiile la germană îi voi stârni interesul pentru istoria și cultura acestei țări.

Acestea sunt cele mai importante trei motive pentru care ar fi indicat să-ți înscrii copilul la cursuri germană. E posibil ca pe viitor să aibă destul de mult de-a face cu Germania, indiferent că discutăm despre emigrare sau simple excursii/tabere. De asemenea, contactul cu istoria acestei țări va avea un impact mai mult decât pozitiv asupra dezvoltării sale personale. Germania este una dintre cele mai frumoase țări din lume din toate punctele de vedere: relief, nivel de trai, cultură, tradiții. Nemții nu s-au lăsat călcați în picioare de globalizare, din contră, au profitat de ea pentru a ieși în evidență în întreaga lume. Cu siguranță un copil va avea multe avantaje dacă va putea vorbi limba acestei țări care nu degeaba a ajuns pe locul 1 în UE ca industrie și ca nivel de trai. Rămâne la aprecierea voastră dacă doriți să-i stârniți interesul în acest sens sau nu. Din punctul meu de vedere, clar merită „investiția”.

Previous articleSubaru 360 – cea mai proastă mașină vândută vreodată în SUA
Next articleO femeie a supraviețuit timp de 7 zile după ce a plonjat cu mașina într-o prăpastie din Big Sur
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here