Home International Cel mai mare cluster de cascade din lume: Huangguoshu, China

Cel mai mare cluster de cascade din lume: Huangguoshu, China

666
0
Huangguoshu

Comparat cu vecinii săi Jiuzhaigou National Park din Sichuan și Zhangjiajie National Forest Park din Hunan, Huangguoshu National Park este pus oarecum în umbră din punct de vedere turistic. Din păcate, nu foarte multă lume știe despre acesta locație, cu atât mai puțin despre faptul că aici, în acest parc național extraordinar, există și cel mai mare cluster de cascade din lume.

Localizat în provincia Guizhou, Huangguoshu a fost primul parc național recunoscut oficial în China, în anul 1982. Tot aici se mai află și cea mai mare cascadă din China, una dintre cele mai marin cascade din Asia. Oricum, atunci când Huangguoshu a aplicat pentru prima dată pentru statutul UNESCO World Heritage în anii 90, aplicația a fost respinsă din pricina faptului că în jur exista prea puțină pădure, ecologia nu strălucea iar strada Banbian construită artificial strica pur și simplu peisajul.

În ultimii 20 de ani, oficialii Huangguoshu au făcut eforturi pentru a remedia aceste probleme iar rezultatele s-au văzut. În 2017, s-a aplicat din nou pentru titlul UNESCO World Natural Heritage, răspunsul urmând să vină în anul 2020. Cu atenție sporită pentru turism, rata de acoperire cu pădure din regiune a crescut de la 15% la 43.5%, rată care în punctele cheie din parc ajunge chiar și la 73%.

Strada Banbian construită anapoda în trecut a fost și ea demolată și reconstruită timp de 7 ani, astfel încât să nu mai încurce pe nimeni.  Huangguoshu National Park se întinde pe o suprafață de 163 de kilometri pătrați și poate fi intimidant pentru cei care ajung aici pentru prima dată.

Punctul focal este bineînțeles cascada Huangguoshu, care are 83 de metri lățime și 67 de metri înălțime, și este alcătuită din 18 cascade mai micuțe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here