Home Diverse Cât de necesar este un bain marie pentru bucătăria unui restaurant?

Cât de necesar este un bain marie pentru bucătăria unui restaurant?

909
0

Să ai un restaurant în ziua de azi nu e lucru simplu, sau mai bine zis să întreții un astfel de local nu e simplu iar la final de lună când tragi linie, să ieși pe plus. Pentru a reuși să te faci cunoscut într-un oraș, cu un restaurant, din punct de vedere gastronomic, o să ai nevoie de bucătari de top iar aceștia nu or să vină să muncească pentru tine dacă nu te îngrijești de bucătăria restaurantului, să fie dotată la nivel european. Cunosc multe cazuri în care bucătarii au refuzat angajarea din pricina slabei dotări a localului, în România din păcate patronii au o mentalitate incompatibilă cu calitatea.

Ei vor să facă munți de bani dar să nu investească prea mult, dacă se poate să nu investească deloc. Așa ceva nu se poate mai ales în domeniul gastronomiei, unde nu se poate face performanță fără dotările necesare. Ultimul caz pe care l-am cunoscut legat de refuzul de angajare al bucătarului a fost lipsa unui echipament numit bain marie din dotarea restaurantului, dar includerea în meniu a unor preparate care doar la bain marie se pot face cum trebuie.

Dar cât de necesar este un bain marie pentru bucătăria unui restaurant? Ei bine, destul de important pentru că acest dispozitiv permite prepararea mâncărurilor delicate, fine, de top, de calitate. Cu bain marie se prepară acele rețete în care ingredientele nu trebuie puse direct pe foc, din pricina riscului foarte mare de ardere. În patiserie de exemplu se folosește bain marie pentru topirea ciocolatei și menținerea ei la o temperatură constantă, altfel încât să fie maleabilă cât mai mult timp. Acest lucru nu se poate face pe foc direct. Orice restaurant care se respectă are grijă să dețină acest tip de echipament pentru că doar astfel se poate veni în fața clientului cu un meniu de nota 10 plus, doar mulțumind și impresionând clientul reușești să-l faci să se întoarcă la tine să mai mănânce o dată. Când patronii de restaurante vor realiza acest lucru, vor comanda de la Conti Grup și bain marie și multe alte aparate specifice unui restaurant de top.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here