Home Diverse Care sunt pașii pentru înregistrarea domeniilor web?

Care sunt pașii pentru înregistrarea domeniilor web?

749
0
înregistrarea domeniilor web

A cumpăra un domeniu web, în principiu, nu reprezintă un proces anevoios, însă pentru unele persoane poate fi dificil.
În acest articol venim în ajutor cu un tutorial simplu și intuitiv pentru cei care doresc să-și înregistreze un domeniu web.De la bun început trebuie să reții că un domeniu web este o componentă a site-ului care-l face accesibil via litere și cifre, nu via adresă de IP. De aici îi vine numele „domain name”. Vom lua drept exemplu inregistrare-domenii.tm.ro, întrucât ei au de departe cea mai simplă procedură pentru înregistrare domenii.

Iată 5 pași destul de simpli pe care cred că toată lumea va reuși să-i urmeze fără niciun fel de problemă.

Care sunt pașii pentru înregistrarea domeniilor web?

  1. Alege denumirea. E foarte important să știi dinainte foarte clar cum dorești să se numească site-ul tău. Dacă este o denumire în engleză, mare atenție să fie totul ok din punct de vedere ortografic pentru că după achiziție, domeniile nu mai pot fi returnate. Alegerea denumirii poate să fie de departe pasul cel mai dificil mai ales dacă ești genul de persoană mai nehotărâtă.
  2. Verifică disponibilitatea. E posibil ca denumirea aleasă de tine să fie oarecum indisponibilă. Poți verifica acest lucru ușor, unde ți se afișează și prețul în cazul în care numele este disponibil. Poți cumpăra acest domeniu foarte simplu și rapid, după cum vei vedea în cele ce urmează.
  3. Hotărăște-te asupra perioadei de înregistrare. Există posibilitatea de a cumpăra un domeniu pentru un an, doi, cinci, șapte sau 10 ani.
    Ideea este în felul următor: cu cât vei cumpăra pe perioadă mai mare vei avea mai multe avantaje. Care sunt aceste avantaje? În primul rând vei cumpăra mai ieftin. Vei primi de exemplu 32 de euro reducere la plata pe 10 ani. Apoi, îți vei lua grija pentru mult timp de la reînnoire. Nu vei mai sta cu gândul că o să expire domeniul și că trebuie reînnoit.
  4. Completează corect datele de contact. Atunci când vine vorba de a cumpăra domenii web, datele de contact cu care le înregistrezi sunt cruciale, în special adresa de e-mail. Pe această adresă de e-mail vei primi viitoarele notificări legate de perioada de expirare. Cu câteva luni înainte de data expirării dar și în perioada de grație (perioadă de 90 de zile de la expirare, în care domeniul nu poate fi cumpărat de altcineva), compania prin care înregistrezi acest domeniu te avertizează de acest lucru.
  5. Efectuează plata. În cazul în care vei opta pentru a înregistra mai multe domenii, vei avea trei opțiuni de plată: fie cu cardul, online, fie prin transfer bancar, OP, fie la ghișeele băncilor, exclusiv ING și Libra. Rămâne la alegerea ta pentru care opțiune înclini, ideal ar fi să alegi varianta cea comodă și cea mai rapidă, respectiv plata cu cardul online. Aceste plăți sunt bine securizate, nu există pericole.

Aceștia sunt cei mai importanți 5 pași pe care trebuie să-i urmezi atunci când vrei să cumperi un domeniu site. Nu este nimic complicat, doar că trebuie să fii atent la aspectele importante de mai sus.

Așadar, după ce te-ai hotărât asupra denumirii și ai verificat disponibilitatea, nu îți mai rămâne decât să finalizezi tranzacția, în funcție de perioada pentru care dorești achiziția, bineînțeles.

Sunt convins că nu vor fi probleme nici măcar pentru cei care nu au mai avut de-a face până acum cu acest procedeu, cu ideea de a cumpăra domenii web.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here