Home Tehnologie Furt de cryptomonede în valoare de 30 de milioane de dolari

Furt de cryptomonede în valoare de 30 de milioane de dolari

849
0

Bithumb, o bursă de tranzacționare a criptomonedelor din Coreea de Sud a anunțat miercuri pe site-ul propriu faptul că toate depozitele și retragerile clienților au fost suspendate din cauza unui furt de aproape 32 de milioane de dolari. Pierderile vor fi compensate cu fonduri proprii.

Se pare că furturile de criptomonede sunt pe val, săptămâna trecută altă bursă din Coreea de Sud, Coinrail, a pierdut aproximativ 30% din totalul monedelor virtuale deținute. Coreea de Sud a devenit anul trecut cea mai mare piață de tranzacționare a monedelor virtuale din lume.

Potrivit CoinMarketCap.com, Bithumb era al 6-lea site de tranzacționare ca volum pe un interval de timp de 24 de ore. După acest furt, prețul Bitcoin a scăzut cu 2%. Analiștii spun că multe platforme de tranzacționare online a monedelor virtuale sunt expuse hackerilor pentru că au apărut foarte multe pe piață și puține sunt cele care investesc în securitate. În luna ianuarie a acestui an, bursa japoneză Coincheck a pierdut monede virtuale în valoare de 500 de milioane de dolari în timp ce anul trecut, două burse care se ocupau strict de Bitcoin au intrat în faliment după ce au fost călcate de hoți.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here