Home International Ford vrea să reabiliteze cea mai faimoasă ruină din Detroit

Ford vrea să reabiliteze cea mai faimoasă ruină din Detroit

709
0
Ford

Dacă ai fost vreodată în Detroit, ai văzut probabil cum arată Michigan Central Station și te-ai întrebat probabil cum de nu a demolat cineva până acum această ruină. Vizibilă de la mulți kilometri, clădirea cu 18 etaje stă pur și simplu abandonată de zeci de ani. Acum, cei de la Ford  doresc să cumpere clădirea și să o transforme într-un uriaș centru tehnologic. „Îmi aduc aminte această gară în trecut, era plină de viață și per total, un loc minunat” spune directorul Ford, Bill Ford.

Michigan Central Station a fost construită în 1913 și de-a lungul timpului a fost atât un simbol al orașului Detroit cât și un centru important al industriei americane. Clădirea a fost proiectată de aceeași firmă de arhitectură care s-a ocupat și de Grand Central Station din New York. Când a fost inaugurată, Michigan Central Station era catalogată drept cea mai înaltă gară din lume. În trecut, mii de oameni călcau podelele de marmură dinăuntrul ei. Astăzi, gara nu mai servește nimănui, poate doar fotografilor care doresc să surprindă oarecum în cadrele de interior faptul că timpul s-a oprit în loc.

Acum, clădirea va fi restaurată în întregime. La parter, vor fi restaurante, magazine, baruri și cafenele, etajele superioare vor fi destinate birourilor. Această gară se află în cartierul Corktown, denumit în acest mod după Country Crock din Irlanda, originea majorității celor care au venit în Detroit de peste ocean în urmă cu sute de ani. Inițiativa lui Bill Ford, nepotul lui Henry Ford vine și ca urmare a faptului că simte o conexiune strânsă cu acest oraș. Compania auto a luat naștere în Detroit în anul 1903, mutându-și apoi sediul în Dearborn, Michigat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here