Home Diverse Ai condens pe geamuri și mucegai? Iată cum poți scăpa de problemă

Ai condens pe geamuri și mucegai? Iată cum poți scăpa de problemă

929
0

Condensul de pe geamuri poate să aducă mari probleme la casa omului, una dintre ele este mucegaiul, un pericol pentru sănătatea noastră. De ce se formează acest condens? Cauzele pot fi multiple, de la lipsa izolației termice până la calitatea foarte slabă a geamurilor din termopan. Întrebarea de bază este cum putem scăpa de acest mucegai, de condens și implicit de umiditatea foarte mare care ajunge să apară în unele camere?

Ei bine, Prana România vine cu o soluție revoluționară, nouă, care nu va fi nici foarte costisitoare. Este vorba despre un sistem de ventilație cu recuperare de căldură care poate să scoată afară aerul umed și să aducă înăuntru aer proaspăt. Astfel, acest condens geamuri dispare și per total, așa scapi de mucegaiul de pe pereți.

Aparatul se instalează foarte simplu, tot ce trebuie să faci este să dai o gaură în perete ca pentru hotă și să îl montezi. Nu e nevoie de personal autorizat la montaj sau chestii de genul.

Per total e o soluție mult mai simplă decât să te apuci să izolezi exteriorul peretelui, mai ales dacă locuiești la etaje ceva mai amețitoare. Și oricum este și mult mai ieftin decât anveloparea la înălțimi amețitoare.

Am observat faptul că multă lume este sceptică atunci când vine vorba despre un aparat nou adus în prim plan iar aceste aparate de ventilație sunt relativ o inovație pentru noi, românii. Străinii le folosesc de ani buni, însă românii sunt mai conservatori. Noi preferăm să ne chinuim cu metodele clasice de combatere a condensului și a mucegaiului decât să apelăm la noi tehnologii, însă nu-i nimic. Sunt convins că pe măsură ce aceste aparate vor începe să se vândă și-n România. E nevoie doar de ceva mai multă lume care să le confirme utilitatea și sunt convins de faptul că românii vor începe să le achiziționeze, dându-și seama că sunt niște aparate care-i scutesc de foarte multă muncă, și, care-i vor salva totodată și de eventuale boli respiratorii răspândite prin intermediul mucegaiului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here