Home International Papua Noua Guinee a declarat 9 luni de stare de urgență din...

Papua Noua Guinee a declarat 9 luni de stare de urgență din cauza revoltelor

572
0
papua

Primul Ministru din Papua Noua Guinee a declarat 9 luni de stare de urgență în țară, respectiv în provincia Southern Highlands drept răspuns la revoltele din ultimele zile. Mica țară din Pacific, destul de bogată în resurse, se confruntă de multă vreme cu violențele, izbucnite după ce un cutremuri cu magnitudinea de 7.5 grade pe scara Richter a lovit insula în luna februarie a acestui an.

De atunci, protestatarii au început să iasă pe străzile din Mendi, capitala provinciei Southern Highlands, din cauza unei hotărâri ce a decis marți ca guvernator regional pe William Powi. Șeful Poliției din această regiune, Joseph Tondop, spune că protestatarii au ars un avion al tribunalului local. Unii dintre protestatari aveau la ei cuțite și pietre. Au fost trimise în teren 100 de trupe de apărare și alte 100 sunt pe drum. Deocamdată nu există victime. Cutremurul din februarie a ucis zeci de oameni în provinciile Southern Highlands și Hela, producțnd pagube destul de mari. Astfel, echipele de intervenție nu au putut ajunge la cei cu nevoi. „Cu toții am fost traumatizați de ce s-a întâmplat după cutremur. Noi încercam să reconstruim ce s-a distrus atunci” spune Tondop.

Previous articleTransformă-ți simplu și rapid bicicleta într-una electrică
Next articleIncredibles 2 – doboară noi recorduri pentru filmele de animație
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here