Home International Schimbările climatice afectează copiii

Schimbările climatice afectează copiii

797
0
schimbările climatice

Medicii au anunțat de multă vreme faptul că schimbările climatice aduc tot mai multe probleme de sănătate oamenilor, iar recent s-a descoperit faptul că cei mici, copiii, sunt mult mai vulnerabili la aceste anomalii. 88% dintre copii se trezesc cu boli din pricina acestor schimbări climatice, potrivit unui studiu publicat marți în revista Pediatrics. Acest studiu trage un semnal de alarmă asupra faptului că numărul copiilor care se îmbolnăvesc din această cauză este în creștere și îndrumă către înăsprirea măsurilor de combatere a anomaliilor atât în prezent cât și în viitor.

„Deja am văzut impactul” spune Dr. Kevin Chan, director pe sectorul de pediatrie la universitatea Memorial, co-autor al lucrării. Chan a scos în evidență faptul că uraganele Katrina, Harvey și Irma sunt exemplele perfecte de anomalii climatice care afectează în mod direct sănătatea copiilor, alături de valurile de căldură ce sporesc epidemiile de virusuri precum Zika. În timpul sarcinii, infecția Zika poate cauza microcefalee, copilul născându-se apoi cu craniul micșorat. Evident, creierul nu se va dezvolta corect. Deocamdată nu există tratament care să rezolve această problemă. Alertele de epidemie cu virus Zika au explodat între 2015 și 2016, virusul fiind purtat de către țânțari.

„Mesajul principal este acela că schimbările climatice sunt ceva real și că afectează populația cea mai vulnerabilă, inclusiv copiii” continuă Chan. În lucrare, Chan alături de co-autoarea Dr. Rebecca Pass Philipsborn, membru al facultății de pediatrie Emory University School of Medicine, au descoperit că mprțile cauzate de diaree, malarie și deficiențele nutriționale în rândul copiilor de sub 5 ani au adunat 38, 65 și 48% din totalul morților pe acest sector de vârstă la nivel mondial. Studiul a fost publicat în The Lancet în anul 2016, cauzele acestor morți fiind legate de sensibilitatea climatică.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here